Skip to main content

Πειθαρχική δίωξη σε Παναθηναϊκό από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα

Με πολύ βαριά τιμωρία απειλείται ο Παναθηναϊκός για τα έκτροπα της Κυριακής στο ντέρμπι του «Απ. Νικολαΐδης» με τον Ολυμπιακό.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, άσκησε σήμερα επιπλέον πειθαρχική δίωξη κατά των «πρασίνων» για τα επεισόδια στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. 

Ο κ. Πετρόπουλος τα εντάσσει στην κατηγορία των «εκτεταμένων» και ζητεί την εφαρμογή της διάταξης που προβλέπει πρόστιμο από 70.000 έως 200.000 ευρώ, ποινή κεκλεισμένων των θυρών για 2-3 αγώνες αλλά και αφαίρεση 3 βαθμών, αν τα επεισόδια έγιναν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να κληθεί σε συμπληρωματική απολογία από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο έχει ήδη καλέσει από χθες σε απολογία, για αύριο Πέμπτη, την ΠΑΕ, για παράβαση των άρθρων 1, επ.,5, 14 και 15 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση:

«Ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14 και 15 παρ. 6 (περ. δ και ζ) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 6-6-2014 (αγώνας Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στις 22-2-2015)”.