Skip to main content

Καταθέτουν μάρτυρες στη δίκη Παπακωνσταντίνου

Την αυλαία των καταθέσεων στη δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου άνοιξε ο διευθυντής του Κέντρου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου Δημήτρης Μασίνας, ο οποίος κατέθεσε σχετικά με τον έλεγχο που έγινε στους συγγενείς του κατηγορούμενου. 

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι είναι μεγαλύτερα τα ποσά του φόρου που δεν έχουν καταβάλει οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε σχέση με τα αναφερόμενα στο κατηγορητήριο, γεγονός όμως που προκαλεί ασάφειες αφού ο πρώην υπουργός δικάζεται για αυτόν τον λόγο.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, ο καταλογισμός έχει μεν τελειώσει, ωστόσο δεν έχει ακόμα κοινοποιηθεί στους συγγενείς. Όπως είπε ο κ. Μασίνας, ο φόρος με τις προσαυξήσεις για τον Ανδρέα Ροσώνη και την Μαρίνα Παπακωνσταντίνου είναι 2.132.870 ευρώ και για τον Συμεών Σικιαρίδη και την Ελένη Παπακωνσταντίνου ανέρχεται σε 5.782.935 ευρώ.

«Σε είκοσι μέρες που θα κληθούν μπορεί να δικαιολογήσουν τα ποσά και να μην υπάρχουν τα προαναφερόμενα ποσά» πρόσθεσε ο μάρτυρας για να λάβει το σχόλιο του προέδρου Ν. Πάσσου ότι έχει περάσει μεγάλο διάστημα. 

«Έχετε πρόβλημα υποδομής τεχνικών μέσων και προσωπικού. Φανταστείτε να περιμέναμε τον έλεγχο όλων των αρχείων», είπε ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου.

«Ζητάμε στοιχεία 15ετίας δεν έχουμε τόσο εξειδικευμένο προσωπικό»,  απάντησε ο μάρτυρας.

«Αν συνεχίσετε έτσι θα τελειώσουμε σε 10 χρόνια» αντέτεινε ο κ. Πάσσος.

newsroom naftemporiki.gr