Skip to main content

Ανοδικό «γύρισμα» στο Χ.Α.

Θετικό γύρισμα υπήρξε πριν από λίγο στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να εμφανίζει έντονη μεταβλητότητα, μετά την εντυπωσιακή χθεσινή άνοδο.

Στις 12:35, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,14% στις 939,25 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 78 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 0,69% στις 279,44 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 3,90% στις 893,26 μονάδες.

Από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης παρατηρείται σήμερα έντονη μεταβλητότητα στο ταμπλό, με την αγορά να προχωρεί σε αναπροσαρμογή των χαρτοφυλακίων, τα οποία μέχρι πρότινος είχαν καθαρά αμυντικό προσανατολισμό. Οι κινήσεις αυτές, όσο είναι εφικτή η αποκωδικοποίησή τους, ίσως μας δώσουν και κάποια σημάδια για τις προθέσεις των επενδυτών, καθώς και για τις προτιμήσεις τους και τις εκτιμήσεις τους αναφορικά με την ελληνική αγορά και την οικονομία.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι θα πρέπει να αφομοιωθούν τα επίπεδα που η αγορά είχε στερηθεί επί διμήνου, ενός κρίσιμου διαστήματος όπου η αβεβαιότητα ήταν η πρωταγωνίστρια των συναλλαγών.

Ισχυρή η παρουσία της ΔΕΗ σήμερα, η οποία καταγράφει κέρδη 8,43%, ενώ ακολουθεί η MIG, η οποία αν και είναι τώρα στο +6,05%, η μεταβλητότητα της σήμερα έχει προκαλέσει αρκετές εναλλαγές του προσήμου της.

Θετικές είναι και οι παρουσίες των Motor Oil και Ελλάκτωρ, οι μετοχές των οποίων καταγράφουν κέρδη 4,84% και 4,60% αντίστοιχα, ο ΟΤΕ, επίσης, είναι στο +3,33% και η ΓΕΚ Τέρνα στο +2,50%.

Από την άλλη, διορθωτικά κινείται ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος υπεραπέδωσε στη χθεσινή συνεδρίαση, με την Alpha Bank να είναι στο -2,54%, τη Eurobank στο -4,02%, ενώ η Εθνική υποχωρεί κατά 3,57% και η Πειραιώς είναι στο -6,63%.

Η μετοχή του ΟΛΠ έχει περιορίσει σημαντικά τις απώλειες, που έφτασαν νωρίτερα ακόμη και στο -5,99%. Η μετοχή έχει βρεθεί στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα, καθώς η εταιρεία συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια της κυβέρνησης αναφορικά με την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων. Από τις 26 Ιανουαρίου έχει καταγράψει κέρδη 57,2%, με μόλις έξι πτωτικές συνεδριάσεις και 12 ανοδικές.

Απώλειες 3,24%% καταγράφει και η ΜΕΤΚΑ, η Grivalia είναι στο -1,78%, η Τιτάν είναι στο -1,69% και η ΕΕΕ στο -1,34%.