Skip to main content

Για την υπέρβαση με Άρσεναλ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (27/2, 22:00) στο Λονδίνο από την Άρσεναλ, στη ρεβάνς της ήττας με 0-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από τους «κανονιέρηδες», στοχεύοντας στην υπέρβαση, που θα τον οδηγήσει στους «16» του Europa League.

Η ελληνική ομάδα θα παραταχθεί με ιδανική ψυχολογία, καθώς προέρχεται από τη νίκη στο ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Την ίδια στιγμή, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς απέδειξαν στον πρώτο αγώνα, πως η Άρσεναλ δεν είναι η ομάδα «φόβητρο». 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι Λονδρέζοι δεν παύουν να έχουν το πλεονέκτημα και τις πιθανότητες, καθώς και το αποτέλεσμα πήραν και στην έδρα τους θα το υπερασπιστούν. 

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού έχει πρώτιστο στόχο την διατήρηση του «μηδέν», όμως δεν πρόκειται να παρατάξει την ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς.

Άλλωστε, για να προκριθεί ο Ολυμπιακός χρειάζεται τουλάχιστον ένα γκολ. Την αμυντική προσπάθειά του, όμως, δυσχεραίνει η απουσία του Ρούμπεν Σεμέδο, που συμπλήρωσε κάρτες στον πρώτο αγώνα.

Ως εκ τούτου ο Μαρτίνς θα παρατάξει κέντρο άμυνας με δύο αφρικανικές «κολόνες», τους Μπα που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του και Σισέ. Από την Άρσεναλ θα λείψει ο τραυματίας Κολάσινατς.

«Έχουμε ποιότητα και ποτέ δεν θα αλλάξουμε την ταυτότητά μας, ποτέ. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός και θα το δείτε ξανά στο Λονδίνο. Πιστεύω σε αυτήν την ομάδα, γιατί υπάρχει καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα. Πιστεύω ότι μπορούμε να νικήσουμε την Άρσεναλ», δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Για την ήττα στον πρώτο αγώνα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού σχολίασε πως «ο αγώνας ήταν σχεδόν ισορροπημένος σε όλη τη διάρκεια. Νομίζω πως το καλύτερο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Αυτό ήταν ωστόσο το πρώτο ημίχρονο. Έχουμε ακόμα 90 λεπτά να παλέψουμε. Πιστεύω στην ομάδα μου, μπορούμε».

Όσο για το αήττητο στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι «έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε. Δεν μου λέει κάτι το αήττητο. Ελπίζω να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα χωρίς να έχουμε χάσει, αλλά το πιο σημαντικό είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα».