Skip to main content

Θεσσαλονίκη-δήμος: Απολύμανση στο δημαρχείο κι εκστρατεία ενημέρωσης για κοροναϊό

Σε απολύμανση στο κτήριο του δημαρχείου στη Θεσσαλονίκη προχώρησε ο τοπικός κεντρικός δήμος, μετά και το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στην πόλη, καθώς στους χώρους του είχε βρεθεί προ ημερών η 38χρονη που διαγνώσθηκε με τη νόσο και νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο (αρνητικής πίεσης) στο ΑΧΕΠΑ, το νοσοκομείο αναφοράς για τη βόρεια Ελλάδα.

Απολύμανση θα γίνει προληπτικά και σε άλλα κτήρια και σχολεία του δήμου, ενώ γίνεται και ενημέρωση του υπαλληλικού προσωπικού από γιατρούς του.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή που υπήρξε ενημέρωση για το κρούσμα κοροναϊού στην πόλη, η διοίκηση λειτουργεί με βάση τις οδηγίες που δίνονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Οι υπηρεσίες του δημαρχείου λειτουργούν κανονικά, χωρίς έλλειψη προσωπικού και ματαιώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις ύστερα από τη σχετική απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Στο μεταξύ, ο δήμος ξεκίνησε καμπάνια με οδηγίες πρόληψης και προστασίας των πολιτών από τον κοροναϊό αλλά και τοποθέτηση ενημερωτικών αφισών σε στάσεις του ΟΑΣΘ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ