Skip to main content

«Last Christmas»: Για πρώτη φορά στην κορυφή των σινγκλ στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το διαχρονικά αγαπημένο «Last Christmas» των Wham βρέθηκε για πρώτη φορά στην κορυφή των σινγκλ στο Ηνωμένο Βασίλειο, 36 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.  

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα, τα streams του κομματιού έφτασαν τα 9,2 εκατομμύρια. Την άνοδο του κομματιού των Τζορτζ Μάικλ και Άντριου Ρίτζλεϊ στην κορυφή των επιτυχιών είχε σταματήσει, το 1984, το «Do they know it’s Christmas?» των Band Aid.    Ο ίδιος ο Ρίτζλεϊ δήλωσε «κατά κάποιο τρόπο έκπληκτος» που το κομμάτι έφτασε τώρα στο Νο. 1, εκφράζοντας «χαρά» και «προφανή ικανοποίηση», ενώ παράλληλα υποστήριξε πως η επιτυχία αυτή αποτελεί μία απόδειξη για τη «διαχρονική γοητεία» του κομματιού.

Σύμφωνα με τον Ρίτζλεϊ, το γεγονός αποτελεί έναν φόρο τιμής στη «συνθετική ευφυΐα» του Τζορτζ Μάικλ. Το κομμάτι, από την κυκλοφορία του το 1984, επέστρεψε στο Τοπ 10 άλλες έξι φορές. Οι οπαδοί του σχήματος, κατά το παρελθόν, πραγματοποίησαν καμπάνια ώστε το κομμάτι να φτάσει στο Νο. 1 το 2017, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Τζορτζ Μάικλ, ο οποίος πέθανε τα Χριστούγεννα του 2016. Ωστόσο, έφτασε μέχρι το Νο. 2.   Το κομμάτι ενέπνευσε την Έμμα Τόμσον να γράψει την ταινία «Last Christmas», η οποία κυκλοφόρησε πέρυσι τα Χριστούγεννα.   

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στα μέσα Αυγούστου του 1984 στο Advision Studios του Λονδίνου. Ο Τζορτζ Μάικλ είχε διακοσμήσει ανάλογα το στούντιο ώστε να δημιουργηθεί η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Το βίντεο κλιπ του κομματιού γυρίστηκε λίγους μήνες αργότερα στην Ελβετία.