Skip to main content

Το φλιτζάνι του καφέ μετατρέπεται σε… τηλεκοντρόλ

Σε τηλεκοντρόλ για τον έλεγχο της τηλεόρασης και άλλων οθονών μετατρέπει μια νέα τεχνολογία σχεδόν οποιοδήποτε αντικείμενο, όπως για παράδειγμα τα φλιτζάνια του καφέ.

Βρετανοί ερευνητές της Σχολής Υπολογιστών και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ θα παρουσιάσουν την τεχνολογία «Matchpoint» στη διεθνή συνδιάσκεψη λογισμικού και τεχνολογιών αλληλεπίδρασης «UIST 2017» (User Interface Software and Technology) στο Κεμπέκ του Καναδά μέσα στον Οκτώβριο.

Η επαναστατική τεχνολογία, η οποία απαιτεί απλώς μια διαδικτυακή κάμερα από άποψη εξοπλισμού, αποτελεί επέκταση της υπάρχουσας τεχνολογίας ελέγχου μέσω χειρονομιών.

Πλέον, αντί να κουνά κανείς το χέρι ή το κεφάλι του για να «επικοινωνήσει» με μια οθόνη, θα μπορεί να αλλάζει κανάλι στην τηλεόραση ή να αυξομειώνει τον ήχο με μια απλή κίνηση όποιου αντικειμένου τυχαίνει να κρατά εκείνη τη στιγμή.

Αντίθετα με την υπάρχουσα τεχνολογία ελέγχου μέσω χειρονομιών, το λογισμικό του Matchpoint δεν αναζητεί μόνο κάποιο τμήμα του σώματος που έχει προγραμματιστεί να αναγνωρίζει, αλλά «διαβάζει» την κίνηση οποιουδήποτε αντικειμένου.

 naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ