Προϋπολογισμός ΗΠΑ

STREAM
Ενεργό:2662ημέρες| Ενημερώσεις:194
 
 
Συνεχής κάλυψη
15/09/2013 - 22:30VIDEO

Επιστροφή στα καυτά εσωτερικά θέματα για τον Μπαράκ Ομπάμα. Με τη μάχη του προϋπολογισμού να μαίνεται ανάμεσα στο Λευκό Οίκο και τους ρεπουμπλικάνους, οι ομοσπονδιακές δημόσιες υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες απειλούνται με λουκέτο. Τα περιθώρια είναι στενά, καθώς το νέο οικονομικό έτος ξεκινά τον Οκτώβριο, αλλά το Κογκρέσο παραμένει βαθιά διχασμένο. Η στρόφιγγα κλείνει προς το τέλος του Οκτώβρη, που η χώρα αναμένεται να αγγίξει το πλαφόν χρέους. Οι επιλογές είναι δύο. Είτε το Κογκρέσο θα αυξήσει το πλαφόν, ή η αμερικανική κυβέρνηση θα χρεοκοπήσει. Ο Λευκός Οίκος έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Οι Ρεπουμπλικάνοι, όμως, θέτουν ως προϋπόθεση τη μείωση των δαπανών. Την κατάσταση περιπλέκει μια ομάδα 130 Ρεπουμπλικανών βουλευτών που στηρίζονται από οργανώσεις, όπως το υπερσυντηρητικό ίδρυμα Heritage Foundation. Προειδοποιούν ότι για να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό, θα πρέπει πρώτα να διακοπεί η χρηματοδότηση για το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα υγείας "Obamacare", πράγμα που αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τον Λευκό Οίκο. Το Obamacare ψηφίστηκε από το Κογκρέσο και φέρει την έγκριση του Αμερικανού προέδρου και του Ανώτατου Δικαστηρίου. Αποτελεί για τους Δημοκρατικούς το μεγαλύτερο επίτευγμα της διακυβέρνησης Ομπάμα.

euronewsGreek
27/09/2013 - 12:00VIDEO

Αγριεύει η κόντρα μεταξύ Ρεπουμπλικανών και του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού. Ο Αμερικανός Πρόεδρος επιδιώκει την αύξηση του ορίου δανεισμού για το κράτος, αλλά οι Ρεπουμπλικανοί , που ελέγχουν την Βουλή των Αντιπροσώπων, ζητούν ως αντάλλαγμα την αναστολή εφαρμογής του νέου συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για έναν χρόνο. «Κάποιοι απειλούν με διακοπή της λειτουργίας της κυβέρνησης αν δεν τελειώσει το θέμα με αυτόν τον νόμο. Άλλοι με στάση πληρωμών αρνούμενοι να επιτρέψουν την αποπληρωμή των οφειλών των ΗΠΑ αν δεν ανασταλεί η εφαρμογή του νόμου. Δεν πρόκειται να συμβεί όσο εγώ είμαι Πρόεδρος» τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα. Οι Ρεπουμπλικανοί πιέζουν γνωρίζοντας ότι και στη Γερουσία οι Δημοκρατικοί δεν πρόκειται να ψηφίσουν, αν δεν υπάρχει πλήρης χρηματοδότηση του Obamacare. «Αυτός ο νόμος είναι ένα χάλι και πρέπει να αποσυρθεί. Είναι αναχρονιστικός και πρέπει να βρούμε άλλον. Όπως λέω όλη την εβδομάδα, χρειαζόμαστε απλά πέντε γενναίους Δημοκρατικούς για να το πετύχουμε» υποστήριξε ο Μιτς Μακ Κόνελ επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών Γερουσιαστών. Στην πολύ πιθανή περίπτωση, που δεν θα υπάρξει συμφωνία, τότε από την 1η Οκτωβρίου, το αμερικανικό δημόσιο βρίσκεται αντιμέτωπο με λουκέτο.

euronewsGreek
29/09/2013 - 16:46VIDEO

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού στις ΗΠΑ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε την πρόταση της Γερουσίας για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους. Η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών διαφωνεί με την πρόταση Ομπάμα για την μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας. Το νομοσχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων προβλέπει την προσωρινή συνέχιση της χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους ως τις 15 Δεκεμβρίου, αλλά αναμένεται να απορριφθεί από τη Γερουσία. Βέτο προτίθεται να ασκήσει ο πρόεδρος Ομπάμα. «Κάποιοι απειλούν με διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης αν δεν τελειώσει το θέμα με αυτόν τον νόμο. Άλλοι με στάση πληρωμών, αρνούμενοι να επιτρέψουν την αποπληρωμή των οφειλών των ΗΠΑ, αν δεν ανασταλεί η εφαρμογή του νόμου. Δεν πρόκειται να συμβεί αυτό όσο εγώ είμαι Πρόεδρος» τόνισε πρόσφατα σε ομιλία του ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο αμερικανός Πρόεδρος επιδιώκει την αύξηση του ορίου κρατικού δανεισμού ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι επιμένουν στην αναβολή για ένα χρόνο της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας, που απαιτεί σημαντικές δαπάνες.

euronewsGreek
01/10/2013 - 10:02VIDEO

Εντολή για την μερική παύση λειτουργίας κυβερνητικών υπηρεσιών, για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια,έδωσε ο Λευκός Οίκος λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν κατάφεραν τελικά να έρθουν σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό. Μέχρι το τελευταίο λεπτό κράτησε το διαπραγματευτικό θρίλερ για τη χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης. Η μάχη επικεντρώθηκε στην προσπάθεια των Ρεπουμπλικάνων να εμποδίσουν τις μεταρρυθμίσεις του Μπαράκ Ομπάμα στην υγεία. Η Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους εισηγήθηκε σειρά αλλαγών στο Obamacare, που η Γερουσία, όπου πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, απέρριψε κατηγορηματικά. Λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι η μη συμφωνία θα βάλει φρένο στα γρανάζια της οικονομίας.

euronewsGreek
Φόρτωση...