Προϋπολογισμός ΗΠΑ

STREAM
Ενεργό:2662ημέρες| Ενημερώσεις:194
 
 
Συνεχής κάλυψη
19/12/2013 - 10:04VIDEO

Με ψήφους 64 υπέρ και 36 κατά, η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε τη δικομματική συμφωνία για τον προϋπολογισμό της αμερικανικής κυβέρνησης για τα επόμενα δύο χρόνια. Το νομοσχέδιο, το οποίο έχει ήδη περάσει από την Βουλή των Αντιπροσώπων, αποτρέπει την επανάληψη του λουκέτου που παρέλυσε τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες τον περασμένο Οκτώβριο. Απομένει η τελική επικύρωση με την υπογραφή του προέδρου Ομπάμα. Η συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων καθορίζει το επίπεδο των δαπανών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έως και την 1η Οκτωβρίου του 2015. Προβλέπεται ήπια μείωση του ελλείμματος σε βάθος δεκαετίας.

euronews
13/12/2013 - 11:24VIDEO

Με την στήριξη της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων, η Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε διακομματική πρόταση για τον αμερικανικό προϋπολογισμό. Το νομοσχέδιο αποτρέπει το ενδεχόμενο νέου λουκέτου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.για τουλάχιστον δυο χρόνια.

euronews
11/12/2013 - 11:45VIDEO

Σε συμβιβαστική συμφωνία για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης κατέληξε η διακομματική επιτροπή προϋπολογισμού του αμερικανικού Κογκρέσου. Σε περίπτωση που εγκριθεί από την ολομέλεια της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτρέπεται το ενδεχόμενο νέου αδιεξόδου, ανάλογο με αυτό του περασμένου Οκτωβρίου, για τα δυο επόμενα χρόνια. Η συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων καθορίζει το επίπεδο των δαπανών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έως και την 1η Οκτωβρίου του 2015. Προβλέπεται ήπια μείωση του ελλείμματος κατά 23 δισεκατομμύρια ευρώ σε βάθος δεκαετίας, χωρίς αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης. Την πρώτη διακομματική συμφωνία μετά από τρία χρόνια αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, χαιρέτισε με γραπτή δήλωσή του ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

euronews
Φόρτωση...