Οικολογική καταστροφή στον κόλπο του Μεξικού

STREAM
Ενεργό:3550ημέρες| Ενημερώσεις:356
 
 
Συνεχής κάλυψη
23/04/2010 - 10:53ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Απόλυτη προτεραιότητα για την αμερικανική κυβέρνηση είναι η λήψη μέτρων για τον περιορισμό των συνεπειών από τη βύθιση της εξέδρας άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, καθώς υπάρχουν ανησυχίες για μεγάλης κλίμακας οικολογική καταστροφή.

REUTERS
26/04/2010 - 11:41ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Αυξάνονται οι φόβοι για περιβαλλοντική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού , καθώς οι προσπάθειες για τον καθαρισμό της πετρελαιοκηλίδας που δημιουργείται από τη διαρροή του κοιτάσματος πετρελαίου έχουν διακοπεί εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, μία εβδομάδα μετά την έκρηξη και τη βύθιση της πλατφόρμας που είχε μισθώσει η BP. Χίλια βαρέλια πετρελαίου διαρρέουν κάθε μέρα στη θάλασσα από το υποθαλάσσιο κοίτασμα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ρύπανσης των ακτών, των νησιών και των υδροβιότοπων της περιοχής.

REUTERS
27/04/2010 - 16:40VIDEO

Oι φόβοι για περιβαλλοντική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού από διαρροή κοιτάσματος πετρελαίου της BP έχουν επισκιάσει τα υπερδιπλάσια κέρδη που παρουσίασε η BP το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς χάρη στις υψηλότερες τιμές του «μαύρου χρυσού».

REUTERS
29/04/2010 - 11:27ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Νέα διαρροή εντοπίσθηκε στην πλατφόρμα πετρελαίου που βυθίστηκε στις 22 Απριλίου στον Κόλπο του Μεξικού και απελευθερώνει πέντε φορές περισσότερο πετρέλαιο από ότι είχε αρχικά υπολογισθεί, ενώ η πετρελαιοκηλίδα πλησιάζει με ταχύτερους ρυθμούς προς τις αμερικανικές ακτές.

REUTERS
Φόρτωση...