Κρίση στην Καταλονία

STREAM
Ενεργό:1280ημέρες| Ενημερώσεις:459
Συνεχής κάλυψη
07/09/2017 - 09:55VIDEO

Ύστερα από μία θυελλώδη συνεδρίαση το κοινοβούλιο της Καταλονίας ενέκρινε το νομοσχέδιο για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας την 1η Οκτωβρίου 2017. Στην ψηφοφορία 72 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ ενώ 12 απείχαν.

euronews
07/09/2017 - 09:57VIDEO

Συνεχίζονται στην Καταλονία της Ισπανίας οι διεργασίες για την διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την ανεξαρτησία της περιφέρειας παρά την άρνηση της Μαδρίτης. Το τοπικό κοινοβούλιο της Καταλονίας που ελέγχεται από κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας, ενέκρινε νομοσχέδιο για τη διαξαγωγή δημοψηφίσματος την 1η Οκτωβρίου, μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση. Ο νέος νόμος ορίζει και νομικό πλαίσιο για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους.

euronews
07/09/2017 - 12:20ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Βουλευτής απομακρύνει μία ισπανική σημαία από τις έδρες βουλευτών που εγκατέλειψαν την αίθουσα του τοπικού κοινοβουλίου στη Βαρκελώνη. Σε μία πραγματική διελκυστίνδα εξελίξεων, ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης και την τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας, βρίσκεται η Ισπανία, έπειτα από τη χθεσινή ψήφιση από την πλειοψηφία των αποσχιστικών κομμάτων στο καταλανικό Κοινοβούλιο του νόμου για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος υπέρ της ανεξαρτησίας της βορειοανατολικής αυτόνομης περιοχής την 1η Οκτωβρίου.

REUTERS
07/09/2017 - 19:32VIDEO

Με ποινικές διώξεις κατά Καταλανών βουλευτών και μελών της τοπικής κυβέρνησης για το δημοψήφισμα απαντά η Μαδρίτη. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ισπανικής εισαγγελίας, Χοσέ Μανουέλ Μάζα, θα ασκηθούν διώξεις τόσο κατά των μελών του κοινοβουλίου, όσο και κατά των μελών της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας που έφεραν προς ψήφιση στο τοπικό Κοινοβούλιο τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Ενδέχεται να βρεθούν αντιμετώποι με κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και όχι μόνο.

euronews
08/09/2017 - 09:47VIDEO

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ακύρωσε το νόμο που ενέκρινε το καταλανικό κοινοβούλιο σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την 1η Οκτωβρίου για την απόσχιση της Καταλονίας από την Ισπανία. Η Μαδρίτη είχε προειδοποιήσει ότι θα προσέφευγε στο ανώτατο δικαστήριο. Ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι συναντήθηκε για το θέμα με αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης. Πρώτα υποδέχθηκε τον γενικό γραμματέα των Σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσεθ και στη συνέχεια με τον ηγέτη των Θιουδαδάνος Άλμπέρτ Ριβέρα.

euronews
Φόρτωση...