Ισλαμιστική Εξέγερση σε Ιράκ – Συρία

STREAM
Ενεργό:2488ημέρες| Ενημερώσεις:4756
Συνεχής κάλυψη
07/06/2014 - 16:55VIDEO

Εξτρεμιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο Άνμπαρ του Ραμάντι και συνέλαβαν ομήρους φοιτητές και εργαζομένους. Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία οι ένοπλοι μπήκαν στο κτήριο και σκότωσαν τους φρουρούς. Περιοχές του Ραμάντι βρίσκονται στα χέρια εξεγερμένων ισλαμιστικών οργανώσεων εδώ και μήνες. Ανάμεσα σε αυτές τις οργανώσεις είναι και το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε.

euronews
11/06/2014 - 09:54VIDEO

Στα χέρια ακραίων σουνιτών ανταρτών έπεσε η Μοσούλη. Μετά από τέσσερις ημέρες σφοδρών μαχών, βαριά οπλισμένοι άνδρες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, έθεσαν σχεδόν εξ ολοκλήρου υπό τον έλεγχό τους την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ. Κατέλαβαν στρατιωτικά και κυβερνητικά κτίρια και απελευθέρωσαν κρατούμενους από φυλακές υψίστης ασφαλείας. Υποχωρώντας οι κυβερνητικές δυνάμεις έβαλαν φωτιά σε αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων.

euronews
11/06/2014 - 09:59VIDEO

Χιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν τη Μοσούλη. Κατευθύνονται σε πόλεις στα βόρεια του Ιράκ, όπου οι τοπικές αρχές έχουν στήσει προσωρινούς καταυλισμούς. Η Μοσούλη έχει πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε. Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Νουρί Αλ Μαλίκι ζήτησε από το κοινοβούλιο να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ζήτησε διεθνή βοήθεια.

euronews
Φόρτωση...