Μ. Λεπέν: Η Γερμανία έχει οικονομικά κίνητρα, η Γαλλία δεν μπορεί να δεχθεί άλλους πρόσφυγες

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015 12:17
UPD:12:18
REUTERS/PHILIPPE WOJAZER

Η κ. Λεπέν (φωτ. αρχείου) πιστεύει ότι το πραγματικό κίνητρο της Γερμανίας για την υποδοχή μεταναστών είναι ότι υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού στη χώρα.

A- A A+

Η Ευρώπη ευθύνεται για τους θανάτους μεταναστών, εκτίμησε η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, σε συνέντευξή της.

Η κ. Λεπέν πιστεύει ότι το πραγματικό κίνητρο της Γερμανίας για την υποδοχή μεταναστών είναι ότι υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού στη χώρα, ενώ τονίζει ότι η Γαλλία δέχεται τις τελευταίες δεκαετίες 200.000 μετανάστες ετησίως και δεν αντέχει άλλους.

Σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου είπε ότι δεν την εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η Γερμανία φέτος θα υποδεχθεί 800.000 μετανάστες και τόνισε ότι δεν την αφορά τι κάνει το Βερολίνο με την προϋπόθεση ότι δεν καθορίζει τι θα κάνουν οι άλλες χώρες.

Η κίνηση του Βερολίνου έχει «οικονομικά» και «δημογραφικά» κίνητρα, δήλωσε η κ. Λεπέν. «Με αυτό τον τρόπο φτάνει στη χώρα μια ορδή εργατικού δυναμικού. Νομίζω ότι τα εργατικά σας συνδικάτα δεν θα είναι και τόσο ευχαριστημένα», σημείωσε η Γαλλίδα πολιτικός.

Εξήγησε δε ότι βάσει των υπολογισμών της, η Γαλλία «τα τελευταία 40 χρόνια έχει δεχθεί σχεδόν 10 εκατομμύρια ανθρώπους. Δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα».

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιβολής ποσοστώσεων στην κατανομή προσφύγων και μεταναστών μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., η κ. Λεπέν απάντησε: «Αν η Γερμανία πιστεύει ότι μπορεί να δεχθεί τους μετανάστες, ευχαρίστως. Εμείς δεν αντέχουμε άλλους. Και δεν θα ήθελα η κυρία Μέρκελ να αποφασίζει με αυτό τον τρόπο τι θα γίνει στη Γαλλία».

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου τόνισε ότι δεν την ενδιαφέρει τι κάνει για το θέμα η Ευρώπη, καθώς «έχει αποτύχει», ενώ εξήγησε ότι η χώρα της θα πρέπει «να αναστείλει τη συνθήκη Σένγκεν και να αναλάβει και πάλι μόνη της τον έλεγχο των συνόρων της. Και όποιος δεν έχει δικαίωμα να λάβει άσυλο, να στέλνεται σπίτι του, σε αυτή την κατηγορία ανήκει η πλειονότητα των μεταναστών».

Η φωτογραφία του νεκρού τρίχρονου Αϊλάν Κούρντι στις τουρκικές ακτές δεν την άγγιξε. «Σκέφτομαι ότι όσο περισσότερο καλωσορίζουμε τους παράνομους μετανάστες, τόσο περισσότερα μικρά παιδιά θα εντοπίζονται πνιγμένα στις ακτές. Για όσο διάστημα στέλνουμε το μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι να τους δεχθούμε, δεκάδες χιλιάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες να κάνουν αυτό το θανατηφόρο ταξίδι», εξήγησε η κ. Λεπέν.

Όποιος βοηθά τους μετανάστες, ευθύνεται για τους θανάτους τους, πιστεύει η πρόεδρος του FN, καθώς υποκινεί «τους ανθρώπους να φύγουν. Η πολιτική σας τους προσφέρει κίνητρο», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή