Ουκρανία: Οκτώ νεκροί στο ανατολικό τμήμα της χώρας

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 06:09
UPD:09:16
REUTERS/GLEB GARANICH

Στην ανατολική Ουκρανία καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες αναζωπύρωση της βίας παρά την κατάπαυση του πυρός που προβλεπόταν στις ειρηνευτικές συμφωνίες Μινσκ 2 που είχαν υπογραφεί τον Φεβρουάριο (φωτ. αρχείου). 

A- A A+

Επτά Ουκρανοί στρατιώτες και μια άμαχη σκοτώθηκαν στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας από την Τετάρτη ως την Πέμπτη, ενώ ρωσικά μαχητικά πέταξαν κατά μήκος των συνόρων Ουκρανίας-Ρωσίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού.

«Επτά στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και δεκατρείς τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών», δήλωσε ο Ολεξάντρ Μοτούζιανικ χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Οι βαρύτερες απώλειες καταγράφηκαν κοντά στη Μαριίνκα, 17 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ντονέτσκ, προπυργίου των φιλορώσων αυτονομιστών, και στη Μαριούπολη, την τελευταία μεγάλη πόλη στην εμπόλεμη ζώνη υπό τον έλεγχο της ουκρανικής κυβέρνησης, όπου βρίσκεται ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική θάλασσα.

EURONEWS

Μια άμαχη σκοτώθηκε από πυρά «Ουκρανού ελεύθερου σκοπευτή» στα εδάφη που ελέγχουν οι αυτονομιστές, όπως ανέφεραν σε έναν ιστότοπό τους, χωρίς να διευκρινίσουν πού ακριβώς σημειώθηκε το συμβάν.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, το πρωί προχθές Τετάρτη καταγράφηκε μια «πτήση ρωσικών καταδιωκτικών» αεροσκαφών στην περιοχή Ροστόφ επί του Ντον, στα σύνορα με την περιοχή Λουγκάνσκ, το άλλο προπύργιο των αυτονομιστών.

Στην ανατολική Ουκρανία, όπου ο πόλεμος που ξέσπασε τον Απρίλιο του 2014 έχει στοιχίσει τη ζωή 6.800 ανθρώπων και πλέον, καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες αναζωπύρωση της βίας παρά την κατάπαυση του πυρός που προβλεπόταν στις ειρηνευτικές συμφωνίες Μινσκ 2 που είχαν υπογραφεί τον Φεβρουάριο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή