Αλ. Τσίπρας: Θέτω στην κρίση του λαού όλα όσα έπραξα

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 20:44
UPD:21/08/2015 00:06
ΕΡΤ

«Θέτω στην κρίση του ελληνικού λαού όλα όσα έπραξα» επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό .

A- A A+

«Θέτω στην κρίση του ελληνικού λαού όλα όσα έπραξα» επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό και ανακοίνωσε ότι καταθέτει την παραίτηση της κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον λαό με την με την ψήφο του να αποφανθεί αν ανταποκρίθηκε η κυβέρνηση στην εντολή που είχε πάρει, ενώ άφησε αιχμές κατά των βουλευτών που καταψήφισαν τη συμφωνία, τονίζοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία μετατράπηκε σε μειοψηφία. 

«Χωρίς τη λαϊκη αποφασιστικότητα οι δανειστές θα είχαν επιβάλει τη θέλησή τους» επεσήμανε και όπως εκτίμησε, αυτή η δύσκολη φάση τελειώνει οριστικά με την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης δόσης.

Ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν πέτυχε τη συμφωνία που προσδοκούσε πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, αλλά δεν περίμενε και αυτή την αντίδραση.

«Αυτή τη συμφωνία είμαστε υποχρεωμένοι να την τηρήσουμε» υπογράμμισε και σημείωσε ότι «αποδείξαμε ότι ξέρουμε και μπορούμε να αγωνιζόμαστε», καθώς και ότι «θα δώσουμε τη μάχη να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για συμφωνία με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και για κέρδη στη διαπραγμάτευση, ενώ αναφέρθηκε στο αίτημά του για συμμετοχή του Ευρωκοινοβουλίου στην αξιολόγηση εφαρμογής της δανειακής σύμβασης.

Παράλληλα, εξήγησε ότι δεδομένων των συνθηκών, η κυβέρνηση έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, ο λαός πρέπει να πάρει τον λόγο, καθώς τα όρια της προηγούμενης λαϊκής εντολής εξαντλήθηκαν.

Όπως εξήγησε, ο λαός πρέπει να κρίνει ποιος θα διαπραγματευτεί καλύτερα την απομείωση του χρέους, καθώς και ποιος θα εφαρμόσει τις ριζικές μεταρρυθμίσεις

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε περήφανος για τη μάχη που έδωσε και επανέλαβε ότι έχει τη συνείδηση του ήσυχη και ότι η Ευρώπη δεν είναι πια η ίδια.

Παράλληλα, ζήτησε ισχυρή εντολή, σταθερή κυβέρνηση και συμπόρευση με την κοινωνία, που θέλει μεταρρυθμίσεις με «προοδευτικό» πρόσημο, όπως είπε.

«Με την ψήφο σας θα αποφασίσετε ποιος και πώς μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στον δύσκολο, αλλά ελπιδοφόρο δρόμο που ανοίγεται» υπογράμμισε και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν όλοι μαζί την μάχη για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή