Υφυπουργείο Αθλητισμού: Δέσμευση Κοντονή για κολυμβητήριο που θα στεγάζει τις εθνικές ομάδες

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 16:39
UPD:16:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Λιγότερο από μιάμιση ώρα διήρκησε το ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές, ωστόσο, στη διάρκειά του συζητήθηκαν αρκετά θέματα και ιδιαίτερα το οικονομικό, αλλά και οι χώροι που θα μπορούν οι αθλητές να γυμνάζονται.

A- A A+

Κολυμβητήριο που θα στεγάζει τις εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης υποσχέθηκε ο Σταύρος Κοντονής στη διάρκεια της συνάντησής του με τους διεθνείς της εθνικής ανδρών, με αφορμή την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν.

Λιγότερο από μιάμιση ώρα διήρκησε το ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές, ωστόσο, στη διάρκειά του συζητήθηκαν αρκετά θέματα και ιδιαίτερα το οικονομικό, αλλά και οι χώροι που θα μπορούν οι αθλητές να γυμνάζονται.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός παράγοντας έκανε δώρο στην ομοσπονδία ένα αντίγραφο αρχαίου έργου τέχνης, ενώ από την πλευρά τους οι πολίστες του έδωσαν ένα σκουφάκι της εθνικής, με τις υπογραφές τους.

«Η Κυβέρνηση δε στέκεται μόνο στα συγχαρητήρια. Επιθυμεί να ακούει τη φωνή των αθλητών και μάλιστα από ένα άθλημα που έχει προσφέρει μεγάλες στιγμές στους Έλληνες φιλάθλους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κοντονής μετά τη συνάντησή του με τα μέελη της αποστολής της «γαλανόλευκης» και συνέχισε:

«Συζητήσαμε πολύ για τα θέματα που τους απασχολούν και δρομολογήσαμε λύσεις για τα περισσότερα από αυτά.  Θεωρώ πως άμεσα μπορεί να λυθεί το θέμα του προπονητηρίου, για το οποίο θα συνεννοηθώ και με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, τον κ. Καπράλο. Μαζί θα δούμε πώς το κολυμβητήριο που προπονούνται οι διεθνείς μας θα έχει τις καλύτερες προδιαγραφές και προϋποθέσεις. Επίσης τέθηκαν επί τάπητος και άλλα θέματα δικά τους προσωπικά, τα οποία θα λυθούν σταδιακά».

Παρών στη συνάντησή ήταν και ο πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων: «Ο υπουργός ήθελε να δει από κοντά τα παιδιά που τίμησαν για μία ακόμη φορά τους Έλληνες και την πατρίδα, να συζητήσει μαζί τους, να ακούσει τα προβλήματά τους. Από την άλλη πλευρά οι διεθνείς, αλλά και η Ομοσπονδία, ήθελαν να ενημερώσουν τον κ. Κοντονή ‎για τα προβλήματα που βιώνουν.

Προβλήματα οικονομικά, προβλήματα εγκαταστάσεων, προβλήματα κινήτρων. Η συνάντηση κράτησε περίπου 75 λεπτά. Είπαμε πολλά. Γνωριστήκαμε καλά. Θεωρώ ότι το κλίμα ήταν θετικό» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟΕ και κατέληξε με νόημα: «Εκτιμώ ότι... βαλαμε τον υπουργό σε σκέψεις. Πιστεύω ότι μετά τη συνάντηση αυτή θα μας βλέπει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις