Όλγα Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά

Προς το παρόν δεν έχει προκύψει ζήτημα νέων μέτρων
Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2015 19:00
UPD:19:01

«Και σήμερα η συμφωνία θα στηριχτεί και θα ψηφιστεί και από κόμματα της αντιπολίτευσης. Αυτό μπορεί και να ξανασυμβεί. Αλλά προφανώς, δεν είναι ένας τρόπος ο οποίος μας πάει πάρα πολύ μακριά εύκολα» πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Δεν σχεδιάζουμε εκλογές, αλλά δεν μπορούμε να πάμε και πολύ μακριά ως έχει, υποστήριξε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, η εκλογική αναμέτρηση δεν βρίσκεται στις προθέσεις της κυβέρνησης. Όμως, συνέχισε, η πιθανότητα πρόωρης κάλπης βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς η αποδυνάμωση της κυβέρνησης, η οποία δεν θα μπορεί από μόνη της να ψηφίζει και να περνά νόμους στο ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι προφανώς ένα ζήτημα που βάζει τη σκέψη των εκλογών».

«Και σήμερα η συμφωνία θα στηριχτεί και θα ψηφιστεί και από κόμματα της αντιπολίτευσης. Αυτό μπορεί και να ξανασυμβεί. Αλλά προφανώς, δεν είναι ένας τρόπος ο οποίος μας πάει πάρα πολύ μακριά εύκολα» πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.

Όσον αφορά τα σενάρια διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης διευκρίνισε ότι «η λέξη διάσπαση, έχει μια φόρτιση, φέρνει τραυματικές εικόνες στην Αριστερά και δεν είναι ευχάριστη σε κανέναν».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, διαβεβαίωσε ότι προς το παρόν δεν έχει προκύψει κάτι τέτοιο.

«Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι η συμφωνία και η διαπραγμάτευση εξελίσσονται ομαλά και ότι θα προχωρήσουν με τα χρονοδιαγράμματα τα οποία έχουν συμφωνηθεί στη Σύνοδο Κορυφής, μέχρι την τελική ψήφιση στο ελληνικό και τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια, και όπου απαιτείται, ούτως ώστε περίπου στις 18 του Αυγούστου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία» κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή