«Παράπονα» της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Πρωθυπουργό για Δ. Μάρδα - Γ. Πανούση

Επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα από την πρόεδρο της Βουλής
Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2015 23:23
UPD:04/08/2015 06:10
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Σύμφωνα με την Ζωή Κωνσταντοπούλου (φωτ. αρχείου), οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών δεν απηχούν την εκπεφρασμένη άποψη της κυβέρνησης, πλην όμως δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά.

A- A A+

«Παράπονα» για τις δηλώσεις του Δημήτρη Μάρδα και του Γιάννη Πανούση έκανε στον Πρωθυπουργό η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Με επιστολή της στον Αλέξη Τσίπρα, η κ. Κωνσταντοπούλου επισημαίνει ότι ο κ. Μάρδας, «στο πλαίσιο σειράς προσβλητικών δηλώσεών του, που στρέφονται εναντίον μου ως προέδρου της Βουλής αλλά και, συνολικότερα, εναντίον της λειτουργίας και της αυτονομίας της Βουλής, προέβη και σε δηλώσεις που αφορούν το έργο και το αντικείμενο αυτής της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος».

Σύμφωνα με την ίδια, οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών δεν απηχούν την εκπεφρασμένη άποψη της κυβέρνησης, πλην όμως δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά.

«Το ίδιο φαινόμενο, των ανοίκειων και πολλαπλώς προσβλητικών τοποθετήσεων εναντίον μου ως προέδρου της Βουλής αλλά και εναντίον της συνταγματικά και εκ του κανονισμού της Βουλής προβλεπόμενης άσκησης των αρμοδιοτήτων μου, παρατηρείται εδώ και μήνες από έτερο αναπληρωτή υπουργό της κυβέρνησής σας, τον κ. Γιάννη Πανούση, η επιθετική επιμονή του οποίου γεννά πολλές απορίες» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, η κ. Κωνσταντοπούλου σημειώνει ότι «θα σας παρακαλούσα να μεριμνήσετε προσωπικά, ώστε αυτό το ονειδιστικό για την Δημοκρατία φαινόμενο να λάβει ένα τέλος, καθότι πρώτα τα μέλη της κυβέρνησης, με το παράδειγμα τους, με την αυτοσυγκράτηση και την τήρηση των αρχών της πολιτικής και θεσμικής ευπρέπειας, θα πρέπει να δίνουν τον τόνο και να συγκροτούν το θεσμικό υπόδειγμα ώστε αυτές οι αρχές να γίνονται σεβαστές και από την αντιπολίτευση».

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή