Στη διάσωση 1.300 μεταναστών προέβησαν οι ιταλικές αρχές

Περισσότεροι από 150.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Ευρώπη διά της θαλάσσιας οδού το 2015
Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015 22:42
UPD:22:45
REUTERS/STRINGER

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης έως την 10η Ιουλίου, περισσότεροι από 150.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Ευρώπη διά της θαλάσσιας οδού από τις αρχές του έτους (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Στη διάσωση περισσότερων από 1.300 μεταναστών από την υποσαχάρια Αφρική προέβησαν σήμερα οι ιταλικές αρχές, με τη βοήθεια ενός νορβηγικού και ενός ιρλανδικού πλοίου.

Ειδικότερα, επτακόσιοι ογδόντα πέντε μετανάστες αποβιβάστηκαν στο Παλέρμο, περιλαμβανομένων 133 γυναικών και 27 παιδιών, τους οποίους περισυνέλεξε κατά τη διάρκεια πολλών επιχειρήσεων διάσωσης στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης το νορβηγικό πλοίο Siem Pilot, στο πλαίσιο της επιχείρησης Triton.

Στο Ποτσάλο, στο βορειοανατολικό τμήμα της νήσου, οι αρχές καταμέτρησαν 468 μετανάστες, ανάμεσά τους 7 έγκυες γυναίκες. Οι παράτυποι μετανάστες έφθασαν εκεί σήμερα το πρωί με το ιρλανδικό πολεμικό πλοίο Le Niamh.
Επιπλέον, άλλοι 102 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο έγκυες γυναίκες, αποβιβάστηκαν στο λιμάνι Τραπάνι (δυτική Σικελία).

Πέντε άνδρες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης φέροντας τραύματα, τα οποία δεν έχει διευκρινιστεί το πώς προκλήθηκαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης έως την 10η Ιουλίου, περισσότεροι από 150.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Ευρώπη διά της θαλάσσιας οδού από τις αρχές του έτους. Στα ανοικτά της Λιβύης ο διάπλους έχει στοιχίσει την ζωή σε περισσότερους από 1.900 ανθρώπους φέτος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή