Π. Σκουρλέτης: Η παρουσία της κυβέρνησης επηρεάζεται από τον τραυματισμό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015 11:25
UPD:12:25
SOOC/Nikos Libertas

Σε ό,τι αφορά την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ ο Πάνος Σκουρλέτης (φωτ. αρχείου) υπογράμμισε ότι «θα ακολουθήσουμε τον δρόμο των εναλλακτικών ισοδύναμων μέτρων, όπως άλλωστε συμβαίνει και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες σε αντίστοιχους τομείς».

A- A A+

Την εκτίμηση ότι δεν μπορούν να μείνουν ανεπηρέαστες η παρουσία και η πορεία της κυβέρνησης αν η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τραυματίζεται σε κάθε ψηφοφορία εξέφρασε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο κ. Σκουρλέτης έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος λέγοντας ότι η δραματική αλλαγή των συνθηκών και η  εξαναγκασμένη συμφωνία,  αναδεικνύουν την ανάγκη μιας σε βάθος συζήτησης για το σχέδιό μας, τη στρατηγική μας, αυτήν όμως τη  συζήτηση πρέπει να την κάνουμε με όρους ενότητας και να μην αφήσουμε το θυμικό να υπερισχύσει της λογικής. 

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι θα βοηθούσε σε μια τέτοια συζήτηση αν όσοι καταψήφισαν τη συμφωνία, αναγνωρίζοντάς τους το δικαίωμα της διαφοροποίησης, να δηλώσουν πως στις από εδώ και πέρα ψηφοφορίες θα υπερψηφίσουν τις προτάσεις της κυβέρνησης μέχρι να κλειδώσει η συμφωνία. 

Εκτίμησε δε ότι μία τέτοια στάση θα σταματούσε τη δυναμική της διάσπασης που αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα της διαφοροποίησης κατά τις ψηφοφορίες στη Βουλή.

Αναφορικά με τη συμφωνία τόνισε ότι αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό η βιωσιμότητά της η οποία δεν έχει άλλωστε «κλειδώσει». «Και όταν αναφέρομαι στην έννοια της βιωσιμότητας εννοώ τόσο  σε σχέση με την οικονομική αλλά και την κοινωνική της διάσταση» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ υπογράμμισε ότι «θα ακολουθήσουμε τον δρόμο των εναλλακτικών ισοδύναμων μέτρων, όπως άλλωστε συμβαίνει και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες σε αντίστοιχους τομείς».

Εξέφρασε επίσης την πρόθεση να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ,  καθώς και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή