«Μια τρύπα στον καιρό… κύριε Μάνο»

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας τιμά τον Μάνο Ελευθερίου, στον κήπο του Μεγάρου, στις 22 Ιουλίου
Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 09:00
A- A A+

Με μεγάλη αγάπη και σεβασμό, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας αφιερώνει στον ποιητή, στιχουργό και πεζογράφο Μάνο Ελευθερίου μια μουσική βραδιά, με τίτλο «Μια τρύπα στον καιρό… κύριε Μάνο», η οποία θα παρουσιαστεί στον δροσερό κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 22 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.

Με εκλεκτούς συμμετέχοντες, η συναυλία πραγματοποιείται με αφορμή την πρόσφατη συνεργασία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τον Μάνο Ελευθερίου στην ομότιτλη δισκογραφική δουλειά του συνθέτη, αλλά και την πολυετή σχέση τους, από την οποία δημιουργήθηκαν δεκάδες τραγούδια.

Η βραδιά περιλαμβάνει τραγούδια γραμμένα από τον Μάνο Ελευθερίου, σημαντικές στιγμές μιας πορείας πολλών χρόνων. Εκτός από τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, θα ερμηνεύσουν στίχους, που αγαπήθηκαν και έχουν αφήσει το ίχνος τους στο ελληνικό τραγούδι, ο Γιάννης Κότσιρας,  η Αφροδίτη Μάνου και η Δήμητρα Παπίου, ενώ ο ίδιος ο Μάνος Ελευθερίου θα διαβάσει - με τον δικό του μοναδικό τρόπο - αποσπάσματα από το έργο του.

Σε αυτό το μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο στιχουργό, που έχει ταυτίσει το όνομά του με μια σειρά κλασικών επιτυχιών τα τελευταία χρόνια, θα ακουστούν τραγούδια όπως: «Παραπονεμένα λόγια», «Άλλος για Χίο τράβηξε», «Ο Άμλετ της Σελήνης», «Ποιος τη ζωή μου», «Οι ελεύθεροι κι ωραίοι», «Μαλαματένια λόγια», «Στων αγγέλων τα μπουζούκια», «Το τρένο φεύγει στις οκτώ», «Η Μαρκίζα» κ.ά.. Η συναυλία θα ολοκληρωθεί με αγαπημένα τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα… εφ’ όλης της ύλης.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη - Αθήνα, τηλ.: 210 7282000.Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 10 ευρώ, κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: 12 ευρώ. Προπώληση: ταμεία Μεγάρου, εκδοτήρια Μεγάρου: Ομήρου 8 - Αθήνα, τηλεφωνικά: 210 7282333, ηλεκτρονικά: megaron.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή