Π. Λαφαζάνης: Δεν ψηφίζουμε τα μνημονιακά μέτρα, αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 17:26
UPD:18:53
SOOC/Menelaos Myrillas

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε ακόμη ότι είναι πολύτως διασφαλισμένη η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

A- A A+

Αρκετοί βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και εγώ, δεν θα ψηφίσουμε τα μνημονιακά μέτρα, αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ανέφερε ακόμη ότι είναι απολύτως διασφαλισμένη η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη.

Την ίδια ώρα, διαψεύδουν συνεργάτες του κ. Λαφαζάνη τις πληροφορίες για σχέδιο κατάληψης του νομισματοκοπείου.

«Απευθυνόμενοι στους εμπνευστές των άθλιων δημοσιευμάτων περί σχεδίων του Παναγιώτη Λαφαζάνη για κατάληψη, τάχα, του Νομισματοκοπείου, σύλληψη του Γιάννη Στουρνάρα και απαλλοτρίωση δισεκατομμυρίων ευρώ» απαντούσαν με τη φράση: «Αιδώς Αργείοι»!

«Ο στόχος αυτών των άθλιων δημοσιευμάτων δεν είναι το πρόσωπο του Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά οι συνεπείς αντιμνημονιακές προοδευτικές θέσεις που εκφράζει» πρόσθεσαν.

Άλλωστε, μιλώντας στην εφημερίδα Bild, ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «ανοησίες» τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έτοιμο να «εισβάλει» στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Όλα αυτά τα σενάρια, όπου για παράδειγμα καταλαμβάνω την Τράπεζα της Ελλάδος, είναι ανοησίες. Δεν είμαι τρομοκράτης. Αλλά αυτά τα 22 δισεκατομμύρια υπάρχουν - και μάλιστα μοιρασμένα σε διάφορα σημεία της χώρας. Σε μετρητά. Και τα χρήματα θα έπρεπε να δοθούν στον κόσμο»,δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης, σύμφωνα με την Bild.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι 109 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτουν  τη συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών για το τρίτο πρόγραμμα δανεισμού.

Σε κοινή τους δήλωση ζητούν την άμεση σύγκληση του Οργάνου. 

Όπως αναφέρουν, στις 12 Ιουλίου συντελέστηκε στις Βρυξέλλες ένα πραξικόπημα που απέδειξε ότι στόχος των ευρωπαϊκών ηγεσιών ήταν η παραδειγματική εξόντωση ενός λαού που οραματίστηκε ότι μπορεί να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος πέραν και έξω από το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της ακραίας λιτότητας.

«Η συμφωνία αυτή δεν είναι συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς, κυρίως, όμως, με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζεται στη σχετική δήλωση.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή