Η Αρλέτα και ο Λάκης Παπαδόπουλος στην «Ώρα των τρελών»

Οι δύο καλλιτέχνες μιλούν για τη συναυλία τους στη λίμνη της Βουλιαγμένης
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 09:15

H Αρλέτα και ο Λάκης Παπαδόπουλος μας μιλούν για τη συναυλία, για τη σχέση τους και για την «τρελή» πραγματικότητά μας.

A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
gkoul@naftemporiki.gr

Η «Ώρα των τρελών» έρχεται για την ερμηνεύτρια Αρλέτα και τον τραγουδοποιό - ερμηνευτή Λάκη Παπαδόπουλο, οι οποίοι θα παρουσιάσουν  μία μοναδική μουσική βραδιά, στη λίμνη της Βουλιαγμένης, την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 10.30 το βράδυ.

Καλλιτέχνες που ποτέ δεν συμβιβάστηκαν με «δεδομένα» και «πρέπει» και, με τη διαφορετικότητά τους, έκαναν την ελληνική μουσική πιο πλούσια με τις πολλές επιτυχίες τους, η Αρλέτα, που μετρά σχεδόν 50 χρόνια στο τραγούδι, και ο - από χρόνια συνεργάτης της - Λάκης Παπαδόπουλος ανεβαίνουν μαζί στη σκηνή, δίνοντας στη συναυλία τους τον τίτλο «Η ώρα των τρελών», και μας μιλούν για αυτήν τη βραδιά, για τη σχέση τους και για την «τρελή» πραγματικότητά μας.

Τι θα παρουσιάσετε σε αυτήν τη μοναδική βραδιά;

Α.  Θα προσπαθήσω να παρουσιάσω όσο το δυνατόν πιο ωραία αγαπημένα τραγούδια, τα οποία θα ταιριάζουν στη λίμνη και στο φυσικό περιβάλλον. Νομίζω ότι ο κόσμος θα μείνει πολύ ευχαριστημένος, θα είναι μία πολύ όμορφη και ιδιαίτερη βραδιά.

Λ. Π.  Θα παρουσιάσουμε τραγούδια από τον διπλό μας δίσκο, αλλά και άλλες μας συνεργασίες με την Αρλέτα. Παράλληλα, εγώ θα κάνω ένα δικό μου πρόγραμμα, με τραγούδια που γνωρίζει και αγαπάει ο κόσμος, ενώ θα πούμε και αγαπημένα ντουέτα.

Πώς να εκλάβουμε τον τίτλο «Η ώρα των τρελών»;

Α.  Εγώ προσωπικά, πιστεύω ότι αυτή η ώρα τώρα είναι όντως “η ώρα των τρελών”. Μόνο ένας πραγματικά τρελός μπορεί να μας σώσει. Όλοι αυτοί που κυκλοφορούν δεν είναι πραγματικοί τρελοί, αλλά, μάλλον, ψευδεπίγραφα.

Λ. Π.  Η λίμνη της Βουλιαγμένης, νύχτα, παράξενο τοπίο, φωτισμένο τοπίο, η Αρλέτα κι εγώ πάνω στη σκηνή. Δεν θα είναι ό,τι καλύτερο το θέαμα...

Πώς ξεκίνησε η μεταξύ σας συνεργασία; Μιλήστε μας για αυτήν.

Α.  Η συνεργασία μας ξεκίνησε από τον Λάκη. Ο ίδιος ήθελε να συνεργαστεί μαζί μου και τον ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό, εκ των υστέρων. Ζήτησε από τον διευθυντή της Λύρας, τον Αλέξανδρο Πατσιφά, να συνεργαστεί μαζί μου, αλλά εκείνος του είπε “άστην αυτήν παιδάκι μου, είναι τρελή, δεν θέλει να συνεργαστεί με κανέναν”. Παρόλα αυτά, ο Λάκης το θεώρησε αυτό προσόν, και επέμενε και ήρθε στο σπίτι μου και μου ζήτησε να μου παίξει τρία τραγούδια. Μου άρεσαν πολύ αυτές οι μπαλάντες, που μου έπαιξε (ήξερε, φυσικά, τι να μου παίξει!), και καθίσαμε και δουλέψαμε και, τελικά, αντί για τρία τραγούδια, κάναμε δύο ολόκληρους δίσκους μαζί. Δύο πολύ καλούς δίσκους μπορώ να πω. Αυτή ήταν η αρχή της συνεργασίας μας. Πέρα από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, ο Λάκης έχει και άλλο ένα πολύ σημαντικό για μένα στοιχείο: δεν είναι δήθεν, γι’ αυτό και μου έγινε αμέσως συμπαθής. Γι’ αυτό μου άρεσε πολύ τότε και συνεχίζει να μου αρέσει και σήμερα.

Λ. Π.  Δύο τρελοί συναντήθηκαν, εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά, λόγω του ότι η σχέση τους δεν βασίζεται μόνο σε ευκαιρίες ή συμπτώσεις, κρατάει πολλά χρόνια. Πάντα, παράξενες στιγμές είχαμε, αξιοπερίεργες, και είναι στιγμές συνάντησης δύο ατόμων, που έχουν μια σχέση οικογενειακή μεταξύ τους. Σαν αδέρφια από άλλη μάνα και άλλο πατέρα.

WWW.HIDDENCELLAR.EU
Στη σημερινή Ελλάδα, ποια «ώρα» ζούμε;

Α.   Είναι η ώρα των τρελών, από κάθε άποψη...

Λ. Π.  Δεν υπάρχει αμφιβολία. Ζούμε την ώρα των τρελών αγελάδων…

Πληροφορίες
Λίμνη Βουλιαγμένης: Βουλιαγμένη Αττικής, τηλ.: 210 8962237, 210 8962239. Τιμές εισιτηρίων: 25, 20, 15, 10 ευρώ. Κρατήσεις: ταμεία Λίμνης Βουλιαγμένης, καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Media Markt, τηλεφωνικά: 210 9213310, ηλεκτρονικά: viva.gr και halfnote.gr.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή