«Ευπρόσδεκτος ο πρωθυπουργός της Σερβίας στη Σρεμπρένιτσα»

Δηλώσεις του δημάρχου της βοσνιακής πόλης
Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 17:02
UPD:17:04
REUTERS/BERNADETT SZABO

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς είναι ευπρόσδεκτος στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα, στις 11 Ιουλίου, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Τσαμίλ Ντουράκοβιτς, τονίζοντας ότι από τον ίδιο τον κ. Βούτσιτς θα εξαρτηθούν οι συνέπειες μιας τέτοιας πράξης.

«Όποιος έρθει αυτή την ημέρα, είναι υποχρέωσή μας να είμαστε καλοί οικοδεσπότες», είπε ο κ. Ντουράκοβιτς, σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Βούτσιτς ότι το Σάββατο θα μεταβεί στη Σρεμπρένιτσα, ότι δεν φοβάται για την ασφάλειά του και ότι αυτό που έχει σημασία είναι τι σκέφτονται ο Τσαμίλ Ντουράκοβιτς, εκπρόσωπος των Βόσνιων Μουσουλμάνων στην τριμερή προεδρία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς και τα μέλη της οργάνωσης «Μητέρες της Σρεμπρένιτσας».

EURONEWS

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό NIN, ο δήμαρχος της βοσνιακής πόλης τόνισε ότι ο κ. Βούτσιτς θα είναι ειδικός προσκεκλημένος και ότι και η επίσκεψη του πρώην προέδρου της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς στη Σρεμπρένιτσα ήταν σημαντική.

«Αν ο κ. Βούτσιτς στις 11 Ιουλίου αφήσει λουλούδια και αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα, αυτό θα είναι μεγάλη υπόθεση για μας», σημείωσε ο Τσαμίλ Ντουράκοβιτς.

«Στο Σαράγεβο έτεινε χείρα συμφιλίωσης. Η Σερβία έκανε το σωστό βήμα όταν ο κ. Βούτσιτς ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να έρθει στο Ποτοτσάρι», υπογράμμισε ο κ. Ντουράκοβιτς σημειώνοντας ότι δεν έχει πρόβλημα με τη Σερβία, αλλά με τη Μπάνια Λούκα και τον πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας (ομόσπονδου κράτους εντός της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης), Μίλοραντ Ντόντικ.

Ο κ. Ντουράκοβιτς είπε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να μειώνει και να ταπεινώνει τα θύματα της γενοκτονίας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή