Ρομπότ σκότωσε εργάτη σε γερμανικό εργοστάσιο

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 14:21
UPD:14:21
EPA/UWE ZUCCHI

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ο 22χρονος πέθανε στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα, που έλαβε χώρα σε εργοστάσιο στο Μπαουνατάλ, 100χλμ βόρεια της Φρανκφούρτης.

A- A A+

Tον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι ένας εργάτης σε εργοστάσιο της Volkswagen σκοτώθηκε όταν ρομπότ τον άρπαξε και τον συνέθλιψε πάνω σε μεταλλική πλάκα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ο 22χρονος πέθανε στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα, που έλαβε χώρα σε εργοστάσιο στο Μπαουνατάλ, 100χλμ βόρεια της Φρανκφούρτης. Ο ίδιος εργαζόταν σε ομάδα που εγκαθιστούσε το ρομπότ, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία απέδωσε το περιστατικό σε ανθρώπινο λάθος παρά στο ρομπότ.

Όπως αναφέρθηκε, το ρομπότ μπορεί να προγραμματιστεί για να κάνει διάφορες εργασίες στη γραμμή συναρμολόγησης, και κανονικά λειτουργεί εντός ενός ορισμένου χώρου, με το να πιάνει τμήματα αυτοκινήτων και να τα μεταχειρίζεται.

Όταν έλαβε χώρα το περιστατικό, ήταν παρών στον χώρο και άλλος εργάτης, ο οποίος δεν έπαθε κάτι. Σχετική έρευνα είναι σε εξέλιξη, ενώ διερευνάται εάν θα έπρεπε να απαγγελθούν κατηγορίες και σε βάρος ποιου, όπως ανέφερε το γερμανικό πρακτορείο DPA.

Προτεινόμενα για εσάς