Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Μαρμαρίδης

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2005 17:06

Πέθανε, σε ηλικία 75 ετών, ο δημοσιογράφος Γιώργος Μαρμαρίδης. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη, στις 11 το πρωί στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Ο Γιώργος Μαρμαρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές, ξεκίνησε σε ηλικία 19 ετών τη δημοσιογραφική του καριέρα από το Β' Πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού της ΥΕΝΕΔ.

Απασχολήθηκε για πολλά χρόνια στον περιοδικό Τύπο, όπου έγραψε και δημοσίευσε δεκάδες περιπετειώδη, αστυνομικά, κατασκοπευτικά, ιστορικά και χιουμοριστικά αναγνώσματα. Υπήρξε συνεργάτης των περιοδικών "Μάσκα", "Θεατής", "Φαντασία", "Τραστ του γέλιου", "Πρώτο" κ.α. Στη συνέχεια μεταπήδησε στον ημερήσιο Τύπο, όπου εργάστηκε ως ελεύθερος ρεπόρτερ στις εφημερίδες "Ελεύθερος Κόσμος", "Εμπρός", "Απογευματινή" και "Ακρόπολις".

Δημοσίευσε πεζογραφήματα, ποιήματα, θεατρικά έργα, ενώ διακρίθηκε στη μυθιστορηματική βιογραφία. Παράλληλα με τη δημοσιογραφία υπήρξε πρωταθλητής της σκοποβολής για 25 χρόνια, ενώ συμμετείχε στην Ολυμπιάδα της Ρώμης το 1960.

Το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή του «συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά έναν άξιο συνάδελφο, που υπηρέτησε με ευπρέπεια τη δημοσιογραφία».

Προτεινόμενα για εσάς