Πασαλιμάνι: Έως τις 28 Ιουνίου θα διαρκέσει η 29η έκθεση βιβλίου

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 09:05
A- A A+

Μέχρι τις 28 Ιουνίου, από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, θα διαρκέσει στο Πασαλιμάνι η 29η έκθεση βιβλίου, την οποία επισκέφθηκε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά Νίκο Παρασκευόπουλο.

Η έκθεση βιβλίου στο Πασαλιμάνι αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή του Πειραιά. Οι εκδότες που συμμετέχουν και φέτος είναι δεκάδες ενώ οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να βρουν κάθε κατηγορία βιβλίου που τους ενδιαφέρει.

Παράλληλα, το κοινό έχει την ευκαιρία να συναντήσει αρκετούς συγγραφείς στα περίπτερα των εκδόσεων καθώς, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, πραγματοποιούνται παρουσιάσεις βιβλίων και ομιλίες. Ο κ. Μώραλης ενημερώθηκε για τους τίτλους βιβλίων που είναι διαθέσιμοι στο κοινό, συνομίλησε με τον κόσμο και με εκπροσώπους των εκδοτικών οίκων.

Ο δήμος Πειραιά συμμετέχει με περίπτερο στην 29η Έκθεση στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν, μεταξύ άλλων, για την τουριστική καμπάνια του δήμου «Destination Piraeus», καθώς και για το καλοκαιρινό πρόγραμμα στο Βεάκειο Θέατρο.
Επίσης, συμμετέχει με περίπτερο και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.), παρουσιάζοντας τα προγράμματα στα οποία έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης.

«Είναι πολύ σημαντικό σε περίοδο κρίσης να υπάρχει αύξηση των συμμετοχών. Κάθε χρόνο θέλουμε να είμαστε καλύτεροι και να βελτιωνόμαστε. Ως Δήμος Πειραιά πρέπει να ανταποκριθούμε έτσι ώστε του χρόνου να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή και να είναι πιο όμορφη η έκθεση» τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά Νίκος Παρασκευόπουλος, επισήμανε ότι η φετινή έκθεση έχει αύξηση από πέρυσι 10%, σε εποχή κρίσης, στον αριθμό των εκδοτών με 2.000 νέους τίτλους παρουσίασης. Προσπαθούμε να πιάσουμε το νούμερο των 70.000 επισκεπτών. Ο Σύλλογος του Πειραιά φέτος, προσπάθησε να ανοίξει το κεφάλαιο που λέγεται πολιτισμός, βιβλίο και αθλητισμός τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή