Βέτο Ρωσίας για το ψήφισμα περί Σρεμπρένιτσα ζητούν οι Σερβοβόσνιοι

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 14:51
UPD:14:58
EPA/FEHIM DEMIR

Ο κ. Ντόντικ (φωτ. αρχείου) δήλωσε στην εφημερίδα «Βέτσερνιε Νόβοστι» του Βελιγραδίου ότι το κείμενο θα αυξήσει επιπρόσθετα τις εντάσεις στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

A- A A+

Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, ομόσπονδης δημοκρατίας εντός της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ, ανήγγειλε ότι στις 18 Ιουνίου θα συναντηθεί, στην Αγία Πετρούπολη, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και θα του ζητήσει να θέσει βέτο στην υιοθέτηση, από το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ ψηφίσματος για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα.

Ο κ. Ντόντικ δήλωσε στην εφημερίδα «Βέτσερνιε Νόβοστι» του Βελιγραδίου ότι το κείμενο θα αυξήσει επιπρόσθετα τις εντάσεις στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

«Είναι προφανές ότι δεν θα υπάρξει κοινή θέση για τη Βοσνία όσον αφορά το έγγραφο αυτό που έχει στόχο να πολιτικοποιήσει την τραγωδία και να επιβάλει οιονεί αλήθεια για τα δεινά στη Σρεμπρένιτσα. Αν επιδιώκεται συμφιλίωση, γιατί δεν αναφέρονται τα 3.500 θύματα των Σέρβων επίσης στην περιοχή της Σρεμπρένιτσα, που σκοτώθηκαν από τον Νάσερ Όριτς και τους ανθρώπους του;», διερωτάται ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας.

Για κ. Ντόντικ, αμφιλεγόμενο είναι το σημείο του σχεδίου ψηφίσματος, στο οποίο καταδικάζεται η άρνηση της γενοκτονίας, το οποίο, κατά την άποψή του, έχει στόχο να ωθήσει όλους τους νυν και μελλοντικούς πολιτικούς των Σερβοβόσνιων να ζητούν εκ νέου συγγνώμη.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή