Κυρ. Μητσοτάκης: Κακή συμφωνία ή χρεοκοπία το δίλημμα

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 12:50
UPD:12:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
A- A A+

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει καλή συμφωνία παρά το δίλημμα κακή συμφωνία ή χρεοκοπία εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που συμβεί η εθνική καταστροφή μίας χρεοκοπίας «κανείς από εμάς δεν θα είναι εδώ να συζητάει αυτά, θα συζητάμε για πολύ χειρότερα πράγματα».

Σημείωσε ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης «αυτής της κακής συμφωνίας, η οποία έχει μπει στο τραπέζι».

Αναγνώρισε ότι οι όροι είναι εξαιρετικά προβληματικοί στο κείμενο των θεσμών ειδικά στο ζήτημα του ΦΠΑ και σε ορισμένα ζητήματα που αφορούν συνολικά τη φορολόγηση.

Επίσης, συμφώνησε ότι πρέπει να υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις για την απομείωση του χρέους και για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως δίνει «την εντύπωση, συνολικά ως κόμμα ότι είναι ασκέρι, δεν είναι κόμμα. Ο καθένας λέει τα δικά του», ενώ διαφώνησε με το ενδεχόμενο εκλογών τονίζοντας: «Τι λύση θα δώσουν σήμερα στο εθνικό πρόβλημα οι εκλογές;».

Πρόσθεσε ότι η προσφυγή στις κάλπες σημαίνει ρήξη και πως η χώρα θα πάει στις κάλπες «σε κατάσταση χρεοκοπίας, κλειστών τραπεζών και μίας οικονομίας σε πλήρη παράλυση».

«Εδώ και τέσσερις μήνες ακούμε το παραμύθι ότι επειδή το 36% των Ελλήνων στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει τις ισορροπίες στην Ευρώπη. Τέλειωσαν τα παραμύθια πια. Δεν αλλάζουν οι ισορροπίες στην Ευρώπη, υπάρχουν και άλλα Κοινοβούλια και άλλοι λαοί που έχουν άλλες απόψεις. Άρα, οι εκλογές δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα παρά μόνο την εσωτερική διαχείριση» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή