Δεν καταρρίφθηκε από Ρώσους το μαλαισιανό αεροσκάφος, αναφέρει ρωσική εταιρεία πυραύλων

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 23:19
UPD:03/06/2015 12:57
REUTERS/MAXIM ZMEYEV

Η κοινοπραξία Almaz-Antey ανέφερε πως η δική της δική ανάλυση στα συντρίμμια του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών, υποδεικνύει πως χτυπήθηκε από πύραυλο επιφάνειας - αέρος τύπου BUK 9M38M1, οπλισμένο με κεφαλή τύπου 9H314M. Αυτοί οι πύραυλοι σταμάτησαν να παράγονται στη Ρωσία το 1999.

A- A A+

Το αεροσκάφος της Malaysian Airlines, το οποίο καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία, χτυπήθηκε από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την Ουκρανία και δεν χρησιμοποιείται ευρέως από το ρωσικό στρατό, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος της ρωσικής κοινοπραξίας που κατασκευάζει το αντιαεροπορικό σύστημα BUK, που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη του αεροπλάνου.

Η κοινοπραξία Almaz-Antey ανέφερε πως η δική της δική ανάλυση στα συντρίμμια του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών, το οποίο καταρρίφθηκε πέρσι στις 17 Ιουλίου προκαλώντας τον θάνατο 298 ανθρώπων, υποδεικνύει πως χτυπήθηκε από πύραυλο επιφάνειας - αέρος τύπου BUK 9M38M1, οπλισμένο με κεφαλή τύπου 9H314M.

Αυτοί οι πύραυλοι σταμάτησαν να παράγονται στη Ρωσία το 1999.

«Ούτε η κοινοπραξία, ούτε οι επιχειρήσεις της θα μπορούσαν να έχουν προμηθεύσει αυτούς τους πυραύλους τον 21ο αιώνα», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής Γιαν Νοβίκοφ σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε από την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή