Δ. Παπαδημούλης: Ευτυχώς δεν σκέφτονται όλοι σαν τον Σόιμπλε

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015 17:50
UPD:17:52
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο κ. Παπαδημούλης (φωτ. αρχείου) επεσήμανε ότι «ταπεινωτική είναι μία συμφωνία που επιβάλλει σε μία κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα εντελώς αντίθετο από αυτό που έχει εξαγγείλει και για το οποίο πήρε λαϊκή εντολή».

A- A A+

«Ευτυχώς δεν σκέφτονται και δεν μιλούν όλοι σαν τον Βόφλγκανγκ Σόιμπλε από την πλευρά των δανειστών» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm», αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις.

«Ο κ. Γιούνκερ ανήκει στο ίδιο κόμμα με τον κ. Σόιμπλε, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ωστόσο δεν έχει την ίδια γραμμή», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, τόνισε πως έχει γίνει σαφές από την πλευρά της κυβέρνησης ότι για να υπάρξει συμφωνία πρέπει να κάνουν όλοι βήματα.

Ο κ. Παπαδημούλης επεσήμανε ότι «ταπεινωτική είναι μία συμφωνία που επιβάλλει σε μία κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα εντελώς αντίθετο από αυτό που έχει εξαγγείλει και για το οποίο πήρε λαϊκή εντολή».

Επιπλέον τόνισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για μία τέτοια, ταπεινωτική συμφωνία, αλλά εκτίμησε ότι η άλλη πλευρά δεν θα επιμείνει σε ταπεινωτικούς όρους.

«Σε μία διαπραγμάτευση πιέζεις να πάρεις το περισσότερο δυνατό αλλά ξέρεις μέχρι που σε παίρνει», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε ότι «ο ρεαλισμός από την πλευρά των δανειστών λέει ότι, αν είναι να γίνει μία συμφωνία, πρέπει να γίνει με τον κ. Τσίπρα».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή