Εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού για τη φωτιά στη Ρεματιά Χαλανδρίου

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015 17:20
UPD:17:42
SOOC/Menelaos Myrillas

Σημειώνεται ότι το θέατρο καταστράφηκε σε μια συγκυρία, που φαίνεται ότι ξεκαθαριζόταν το πρόβλημα δεκαετιών για την αδειοδότησή του και το καθεστώς αρμοδιοτήτων.

A- A A+

Το ενδεχόμενο του εμπρησμού εξετάζει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, για την πυρκαγιά που κατέστρεψε νωρίτερα το Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι.

Η ηγεσία και τα αρμόδια στελέχη του δήμου Χαλανδρίου κάνουν λόγο για εμπρησμό, ενώ ευρήματα και μαρτυρίες ενισχύουν αυτή την εκδοχή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγο πριν από τις 2 μ.μ., ακούστηκαν δύο εκρήξεις μέσα στο θέατρο και μέσα σε λίγα λεπτά τυλίχτηκαν στις φλόγες τα ξύλινα καθίσματα, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε και στα γύρω δένδρα.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρέθηκαν κάτω από τις κερκίδες γκαζάκια, ένα εκ των οποίων ήταν άθικτο, ενώ οι πρώτοι που έφτασαν στον τόπο της πυρκαγιάς μιλούν για δύο εστίες, μία στο κέντρο των κερκίδων και μία στην άκρη του θεάτρου.

Τα γκαζάκια θα ερευνηθεί αν αποτελούν μέρος εμπρηστικού μηχανισμού, ή αν είναι άσχετα με την πυρκαγιά.

Επιτόπου έφτασαν λίγο μετά την έναρξη της πυρκαγιάς 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, ενώ περίοικοι υποστηρίζουν ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθυστέρησαν.

Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι τα οχήματα αντιμετώπισαν δυσκολίες στην προσέγγιση, λόγω σταθμευμένων αυτοκινήτων στον δρόμο, τα οποία απομακρύνθηκαν με τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Η πυρκαγιά τελικά περιορίστηκε από τις δυνάμεις πυρόσβεσης στο χώρο του θεάτρου και σώθηκε το γύρω πράσινο, αλλά το θέατρο υπέστη σοβαρότατες ζημιές, με αποτέλεσμα να καεί σχεδόν ολοσχερώς.

EUROKINISSI

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την πυρκαγιά «στοχευμένη ενέργεια» από αυτούς που δεν θέλουν την λειτουργία του θεάτρου και έκανε λόγο για «πόλεμο», εκφράζοντας ταυτόχρονα την υπόσχεση ότι το θέατρο θα ξαναλειτουργήσει.

«Συνεχίζεται ο πόλεμος που γίνεται από την 1η Σεπτεμβρίου στον δήμο Χαλανδρίου και δυστυχώς το τίμημα αυτό το πλήρωσε αυτό το "κόσμημα" που έχουμε στην πόλη μας, το θέατρο Ρεματιάς για το οποίο δίνουμε μια πραγματική μάχη με την αδειοδότησή του, για να πετύχουμε την παραμονή του σε αυτόν τον χώρο που υπάρχει ήδη από το 1981», είπε ο κ. Ρούσσος και πρόσθεσε: «Αμυνόμαστε λυσσασμένοι απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο που δεχόμαστε, ώστε να μην αδειοδοτηθεί αυτός ο χώρος και να πάψει να υπάρχει. Αυτοί λοιπόν που πήγαν και έκαναν αυτή την αθλιότητα σήμερα να ξέρουν καλά ότι το θέατρο θα υπάρξει και θα ξαναλειτουργήσει καλύτερα από ότι ήταν ποτέ».

Από τον δήμο επίσης διευκρινίστηκε ότι ο χώρος είχε καθαριστεί από ξερόχορτα και άλλα εύφλεκτα υλικά μόλις την περασμένη Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι το θέατρο καταστράφηκε σε μια συγκυρία, που φαίνεται ότι ξεκαθαριζόταν το πρόβλημα δεκαετιών για την αδειοδότησή του και το καθεστώς αρμοδιοτήτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή