Π. Λαφαζάνης: Η Ευρώπη θα είναι ανάπηρη χωρίς την Ελλάδα

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015 10:06
UPD:10:48
SOOC/Nikos Libertas

Αν κάποιοι σχεδιάζουν μια ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική από την οποία θέλουν να αποκλείσουν την Ελλάδα, γιατί δεν θέλει να υποταχθεί, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, τότε θα πρέπει να ξέρουν ότι μια τέτοια Ευρώπη θα είναι ανάπηρη.

A- A A+

«Δεν είναι η καταραμένη αριστερή Ελλάδα το πρόβλημα για την Ευρώπη αλλά οι ακραία μονομερείς επιλογές της Ευρώπης το πρόβλημα για την Ελλάδα», υποστήριξε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Αν κάποιοι σχεδιάζουν μια ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική από την οποία θέλουν να αποκλείσουν την Ελλάδα, γιατί δεν θέλει να υποταχθεί, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, τότε θα πρέπει να ξέρουν ότι μια τέτοια Ευρώπη θα είναι ανάπηρη. «Θα πρέπει να ξέρουν ότι αρχίζουν να ξηλώνουν την ευρωπαϊκή κάλτσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τίποτα ίσως δεν επιβεβαιώνει περισσότερο αυτήν την αλήθεια από μια ματιά στον ενεργειακό χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο οποίος καταδεικνύει την αναντικατάστατη σημασία της Ελλάδας για όλη την Ευρώπη.

Οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ε.Ε. αντί να προωθούν επιμελώς κηδεμονίες σε βάρος της χώρας μας, όφειλαν να θέσουν τέτοιες προτεραιότητες ειρήνης, ασφάλειας, συνεργασίας και ευημερίας στην ατζέντα τους για την περιοχή μας και τη Μεσόγειο, τόνισε ο Π. Λαφαζάνης, συμπληρώνοντας: «Από τη δυνατότητά τους να το πράξουν, αντί να επιδίδονται σε ασκήσεις νεοαποικιοκρατίας, θα κριθεί το μέλλον της Μεσογείου και της Ευρώπης».

Επεσήμανε επίσης πως η κυβέρνηση είναι υπέρ της απελευθέρωσης των αγορών και του υγιούς ανταγωνισμού, διευκρινίζοντας όμως πως αυτό δεν σημαίνει την υποβάθμιση και κατάργηση του δημόσιου τομέα της ενέργειας. Δεν σημαίνει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ, της ΔΕΠΑ. Δεν σημαίνει «να τελειώνουμε με τον ισχυρό δημόσιο ενεργειακό τομέα», ανέφερε.

newsroom naftemporiki.gr
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή