Με σκληρή γλώσσα το ΚΙΔΗΣΟ διαψεύδει τον Σόιμπλε για το δημοψήφισμα

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015 16:29
UPD:16:39
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΧΑΡΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Ο εκπρόσωπος του κόμματος ανέφερε ακόμη ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ουδέποτε είχε "συμβουλεύσει" τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα:

A- A A+

Διαψεύδει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Πεταλωτής, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που ισχυρίσθηκε ότι συμβούλεψε τον Γιώργο Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα στην Ελλάδα.

«Σήμερα πλέον πολλοί μιλούν για δημοψήφισμα, όπως και πολλοί εμφανίζονται υπερασπιστές του, αλλά όψιμα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Πεταλωτής. 

Όπως σημείωσε, όταν αυτό προτάθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου είτε ποιούσαν τη νήσσαν, είτε μιλούσαν για αντιδημοκρατικές επιλογές και για κινήσεις εντυπωσιασμού, καλλιεργώντας κλίμα εθνικού διχασμού.

Σύμφωνα με τον κ. Πεταλωτή, η διακυβέρνηση του τόπου απαιτεί παρρησία και ανάληψη ευθύνης, προτού να ερωτηθεί ο λαός και εν προκειμένω, απαιτείται διαπραγμάτευση και κατάληξη - συμφωνία πριν από οτιδήποτε άλλο.

«Η αυθεντική έκφραση του λαού δεν μπορεί να καλύπτεται από φόβο αλλά ούτε και να αποτελεί άλλοθι ανικανότητας». 

Ο εκπρόσωπος του κόμματος ανέφερε ακόμη ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ουδέποτε είχε "συμβουλεύσει" τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα:  

«Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ενημερώσει ακόμη από το καλοκαίρι του 2011 κάποιους από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ενδεχόμενο αυτό, όπως ο ίδιος έχει  δηλώσει κατ' επανάληψη. Το καλύτερο που είχε να κάνει τότε ο κ. Σόιμπλε, αν πράγματι ήταν υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, θα ήταν να πείσει μερικούς από τους εταίρους μας ότι η Δημοκρατία δεν λειτουργεί όπως βολεύει τον καθένα. Έχει κανόνες και αρχές».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή