Ν. Χουντής: Πιστεύω ότι θα επικρατήσει πολιτική ευελιξία

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 12:10
UPD:12:12
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Η ευθύνη βρίσκεται τώρα από την πλευρά των θεσμών, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Χουντής, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τελικά θα επικρατήσει πολιτική ευελιξία στις διαπραγματεύσεις.

Μιλώντας στον Βήμα FM, σημείωσε ότι η δική μας διαπραγμάτευση βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο που δοκιμάζεται η πολιτική βούληση του καθενός μας:

«Εμείς, έχουμε πει ότι δεν μπορούμε να πάμε πίσω σε μνημονιακές πολιτικές αντικοινωνικές, υφεσιακές, άρα αναποτελεσματικές κι απ’ την πλευρά των πολιτικών θεσμών θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν απέναντι στο πρόβλημα. Θα αποφασίσουν να βοηθήσουν την κατάσταση και να βγει απ’ αυτή τη δύσκολη μνημονιακή πολιτική (η χώρα); Η ευθύνη βρίσκεται τώρα από την πλευρά των θεσμών. Οι θεσμοί δεν μπορούν τώρα να ζητούν αλλαγές στο εργασιακό ή στο ασφαλιστικό. Για τις ιδιωτικοποιήσεις υπάρχει μια πρόταση συγκεκριμένη δική μας που εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες».

«Εύχομαι να επικρατήσει αυτή η πολιτική ευελιξία από τους θεσμούς, διότι εκεί βρίσκεται το πρόβλημα και είναι ένα μείζον πρόβλημα για την Ευρώπη» είπε ο κ. Χουντής και πρόσθεσε ότι «θα πάμε σε έναν συμβιβασμό». 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή