ΠΑΣΟΚ: Πραξικοπηματική ενέργεια η υποχρεωτική μεταφορά των διαθεσίμων

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 18:23
UPD:18:25
FOSPHOTOS/ALEXANDROS KATSIS

Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για νέα πραξικοπηματική ενέργεια, στην οποία, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση προχωρεί για να καλύψει τα προβλήματα ρευστότητας.

A- A A+

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης για τη μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδας των ταμειακών διαθεσίμων και των κεφαλαίων των προθεσμιακών καταθέσεων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών.

Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για νέα πραξικοπηματική ενέργεια, στην οποία, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση προχωρεί για να καλύψει τα προβλήματα ρευστότητας «που δημιούργησαν η ανικανότητά της για αποτελεσματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους και τα κρυφά της σχέδια για το άδηλο μέλλον του τόπου».

Αναφέρει ακόμη ότι η σχετική διάταξη ισχύει αναδρομικά, «δηλαδή έχουν ήδη προχωρήσει αυθαίρετα στις κινήσεις αυτές και προσπαθούν να τις ψευτονομιμοποιήσουν εκ των υστέρων».

Κατακρίνει ακόμη την κυβέρνηση για χρησιμοποιεί «ανερυθρίαστα τη μέθοδο της ΠΝΠ που κατήγγέλλαν πάντοτε ως αντικοινοβουλευτική και αντιδημοκρατική και καλούσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράφει».

Υποστηρίζει επίσης ότι η ρύθμιση που επιβάλλουν στους ΟΤΑ είναι επί της ουσίας αντίθετη στο Σύνταγμα, εφόσον αφορά τοπικές υποθέσεις, ενώ τονίζει ότι αντίστοιχοι συνταγματικοί φραγμοί υπάρχουν και για άλλες κατηγορίες φορέων.

«Αφού απέτυχαν - εκθέτοντας τη χώρα -  στις αναζητήσεις τους σε όλο τον κόσμο να βρουν δήθεν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, αφού έκαναν, ουσιαστικά, εσωτερική στάση πληρωμών, αφού παίζουν με τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, τώρα δείχνουν με ακόμη πιο απροκάλυπτο τρόπο το πραγματικό, αυταρχικό τους πρόσωπο, με μια κίνηση που γίνεται για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες (το 1951)» καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή