Επερώτηση 27 βουλευτών της Ν.Δ. για τα μεταλλεία χρυσού

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 14:23
UPD:14:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ
A- A A+

Επίκαιρη επερώτηση για το θέμα των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές κατέθεσαν στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη 27 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Μεταξύ άλλων, καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός αδιαφορούν επιδεικτικά για το μέλλον των εργαζομένων που θα μείνουν στον δρόμο αν ακυρωθεί η επένδυση.

Στην επερώτηση τονίζεται ακόμη ότι «εξακολουθούν να επιδίδονται σε ασκήσεις ρεβανσισμού στην επένδυση, αποσκοπώντας με τετελεσμένες αποφάσεις στην ακύρωσή της και αποθαρρύνοντας συλλήβδην, κατ' αυτόν τον τρόπο, το κλίμα προσέλκυσης επενδύσεων στην χώρα».

Οι βουλευτές της Ν.Δ. χρεώνουν στην κυβέρνηση και τον κ. Λαφαζάνη πως «παρακολουθούν αμέριμνοι το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που αναπτύσσεται στο εσωτερικό της κοινωνίας, αφού πρώτα τα ίδια τα στελέχη της κυβέρνησης με τις δηλώσεις και τις πράξεις τους τροφοδότησαν την κοινωνική σύρραξη εξαιτίας της οποίας ο κίνδυνος να χαθούν ακόμα και ανθρώπινες ζωές από ένα ανεξέλεγκτο ατύχημα είναι πλέον ορατός».

«Ενώ η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός ενεργούν ωσάν να φέρουν το μονοπώλιο της ευαισθησίας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ξεχνούν- ή επιλέγουν να προσποιούνται ότι δεν το γνωρίζουν- πως αν η Eldorado Gold αποχωρήσει από την επένδυση, όπως έχει προειδοποιήσει ότι θα κάνει με χρονικό ορίζοντα την 28η Απριλίου, τότε θα επέλθει η μέγιστη καταστροφή για το περιβάλλον», συμπληρώνουν.

Τέλος, επερωτούν τον υπουργό «αν τελικά η κυβέρνηση προχωρήσει στην προεκλογική απειλή της να βάλει "λουκέτο" στα Μεταλλεία στις Σκουριές» και «από πού συνάγει το συμπέρασμα ότι η επένδυση έχει ανεπανόρθωτες καταστροφικές επιπτώσεις για το περιβάλλον της περιοχής». 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή