ΚΙΔΗΣΟ: Γεμάτο ασάφειες το ν/σ της ΕΡΤ

Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015 21:40
UPD:21:40
SOOC/Nick Paleologos
A- A A+

Γεμάτο ασάφειες και γενικότητες για τα ουσιώδη είναι το νομοσχέδιο της ΕΡΤ, όπως εκτιμά το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, προσθέτοντας ότι «όλα παραπέμπονται στο μέλλον και τις εξουσίες του αρμόδιου υπουργού και ενός πανίσχυρου και πρακτικά ανέλεγκτου διευθύνοντος συμβούλου».

Παράλληλα, παρατηρεί ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη, ούτε πρακτική δέσμευση για δημόσια και κοινωνική λογοδοσία, ενώ κάνει αναφορά και στο κλείσιμο της ΕΡΤ, καταλογίζοντας στην απελθούσα κυβέρνηση «προσχηματικά επιχειρήματα», με βάση τα οποία απολύθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι με «πρωτοφανή κυνισμό».

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών σημειώνει ότι το νομοσχέδιο της ΕΡΤ διατηρεί ουσιαστικά τον ισχύοντα νόμο περί ΝΕΡΙΤ, τροποποιώντας μόνο ορισμένες διατάξεις.

«Το νομοσχέδιο της σημερινής Κυβέρνησης για την ΕΡΤ, όφειλε να αποκαταστήσει τη Δημοκρατία και τις αδικίες - πέραν των εργαζομένων», επισημαίνει το ΚΙΔΗΣΟ και προσθέτει:

«Ταυτόχρονα έπρεπε να θεμελιώνει μια νέα, σύγχρονη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, ποιοτικά αναβαθμισμένη, λειτουργικά εύρυθμη, οικονομικά υγιή και κυρίως κομματικά ανεξάρτητη. Με εγγυήσεις και σταθερή λογοδοσία».

Συνεχίζοντας, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών κάνει λόγο για «απλή αλλαγή του ονόματος» στα μεγάλα θέματα, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση έλλειψη πολιτικής βούλησης, αλλά και προχειρότητα και ασάφεια.

«Από το νομοσχέδιο απουσιάζει ό,τι θα αποτελούσε ένδειξη πραγματικού σεβασμού προς τους εργαζόμενους, αλλά και προς τους πολίτες. Η δημοκρατική οχύρωση κι η ανεξαρτησία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», καταλήγει το ΚΙΔΗΣΟ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή