Άλλος ένας Βόσνιος σκοτώθηκε πολεμώντας στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 12:44
UPD:12:47
REUTERS/STRINGER

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Ένας ακόμη υπήκοος Βοσνίας - Ερζεγοβίνης σκοτώθηκε, πολεμώντας στο πλευρό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε ο δικτυακός τόπος Ummah, που προωθεί ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες.

Ο Ντένις Ντελάνοβιτς από την πόλη Βέλικα Κλάντουσα, στη βορειοδυτική Βοσνία, ο οποίος ζούσε στη Γερμανία, σκοτώθηκε στη Συρία, ως μέλος του Ι.Κ., μαζί με 11 υπηκόους Γερμανίας, σε μάχες με τοπικές κουρδικές ομάδες, στη διάρκεια επίθεσης σε κουρδικό χωριό.

Ο 30χρονος, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας, είχε μετακομίσει με την οικογένειά του πριν από 20 χρόνια στη Γερμανία.

Ο Ντένις Ντελάνοβιτς είχε μεταβεί στη Συρία πριν από οκτώ μήνες, μέσω Αυστρίας.

Το όνομά του είχε αναφερθεί στην έκθεση για την επιχείρηση «Δαμασκός», κατά την οποία οι αστυνομικές αρχές της Βοσνίας εξάρθρωσαν δίκτυο στρατολόγησης νέων για να πολεμήσουν στις τάξεις του Ι.Κ..

Στην επιχείρηση συνελήφθη ο Μπιλάν Μπόσνιτς, ακραίος ισλαμιστής κληρικός και άτυπος αρχηγός του κινήματος των ουαχαμπιτών, ο οποίος δικάζεται στη Βοσνία για στήριξη τρομοκρατικών ενεργειών.

Σύμφωνα με στοιχεία των υπηρεσιών πληροφοριών της Βοσνίας, στην περιοχή της Συρίας και του Ιράκ βρίσκονταν περίπου 150 πολεμιστές από τη χώρα, από τους οποίους περίπου 10 έχουν επιστρέψει και περισσότεροι από 10 σκοτώθηκαν σε μάχες.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή