Επιβίωση και έρωτας στο σκοτάδι της Τρούμπας

Η μουσικοθεατρική κωμωδία «Ο 6ος Αμερικανικός Στόλος», στο θέατρο ACS Athens, με φιλανθρωπικό σκοπό
Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015 08:00
A- A A+

Αφιερωμένη στον Αλέκο Σακελλάριο, έναν από τους σημαντικότερους ανανεωτές της μεταπολεμικής κωμωδίας, ο οποίος διερεύνησε την πολυσύνθετη νεοελληνική ψυχή με τρόπο διεισδυτικό, η μουσικοθεατρική κωμωδία της «Ομάδας Θεάτρου 08», «Ο 6ος Αμερικανικός Στόλος», παρουσιάζεται στο θέατρο ACS Athens, στις 29, 30 και 31 Μαρτίου και στις 1 και 2 Απριλίου, με τα έσοδα να διατίθενται σε κοινωφελείς σκοπούς.

Η παράσταση βασίστηκε στο θεατρικό έργο των Α. Σακελλάριου και Χ. Γιαννακόπουλου, «Ο 6ος Αμερικανικός Στόλος», προσαρμόστηκε στα μέτρα της Ομάδας και εμπλουτίστηκε με πρωτότυπη μουσική και χορογραφίες.

Βάζοντας στην άκρη την αξιοπρέπειά του

Το έργο μάς μεταφέρει κάπου στα χρόνια του ’60, όταν αναμένεται να καταφτάσει στον Πειραιά ο 6ος Αμερικανικός Στόλος. Ένας μορφωμένος λογιστής, με δύο όχι και τόσο εργατικούς αδελφούς, όχι μόνο σηκώνει στις πλάτες του όλα τα οικογενειακά βάρη, αλλά έχει να διευθετήσει και το πρόβλημα της επικείμενης έξωσης από το σπίτι του. 

Αξιοπρεπής και φιλότιμος, προκειμένου να συμπληρώσει το πενιχρό εισόδημά του, δέχεται να παραδώσει μαθήματα αγγλικών στα κορίτσια ενός μπαρ της Τρούμπας, για να μπορούν να συνεννοηθούν με τους ναύτες που θα έρθουν. Όλη η Τρούμπα βρίσκεται σε πυρετό προετοιμασίας και οι γνωρίζοντες την αγγλική γλώσσα είναι περιζήτητοι, για να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες. Έτσι, ο απελπισμένος για χρήματα καθηγητής των κοριτσιών, βάζοντας στην άκρη την αξιοπρέπειά του, αναλαμβάνει και άλλα καθήκοντα, που του φέρνουν λεφτά, αλλά και τον έρωτα.

Ψυχαγωγία με φιλανθρωπικό πνεύμα

Γνωστή και ως «Θεατροπαρέα 08», η «Ομάδα Θεάτρου 08» είναι μια ομάδα, που δημιουργήθηκε από ανθρώπους με αγάπη για το θέατρο, οι οποίοι θέλησαν - μέσω της οργάνωσης θεατρικών παραστάσεων - να ψυχαγωγήσουν το κοινό, αλλά, ταυτόχρονα, να προσφέρουν έμπρακτα στο κοινωνικό σύνολο, γιατί πιστεύουν ότι αυτό είναι χρέος όλων. Γι’ αυτό και το σύνολο των εσόδων διατίθεται σε κοινωφελείς σκοπούς. Έχοντας στο ενεργητικό της έξι θεατρικές παραγωγές μέχρι σήμερα, κατάφερε - από τις εισπράξεις των εισιτηρίων, σε συνδυασμό με την ανεκτίμητη υποστήριξη των χορηγών - να διαθέσει πάνω από 120.000 ευρώ σε  φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αποδέκτες δωρεών έχουν αποτελέσει μέχρι σήμερα το Ίδρυμα για την Προστασία Απροσάρμοστων Παιδιών «η Θεοτόκος», το Φιλανθρωπικό Σωματείο - Κέντρο Ειδικών Ατόμων «η Χαρά», το Φιλανθρωπικό Σωματείο για τη φροντίδα των Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις «MDA Ελλάς», το δημοτικό σχολείο στο χωριό Κρανιά του Νομού Γρεβενών, η ΜΚΟ Praksis, η Μέριμνα, τα Παιδικά Χωριά SOS, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών κ.ά..

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία - προσαρμογή κειμένου - στίχοι - σκηνικός χώρος: Δημήτρης Βλάσσης, πρωτότυπη μουσική σύνθεση - ενορχήστρωση: Θάνος Γεωργουλάς, χορογραφίες: Jimmys G. Kalis - Sofia Trana, επιμέλεια κοστουμιών: Χάρις Γκέρτσου, σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα, παραγωγή: «Ομάδα Θεάτρου 08». Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Αντώνης Βουράκης, Νινέτα Κασκαρέλη, Νινέττα Βαφειά, Βίκυ Ορλάνδου, Δημήτρης Μανιάτης, Στέργιος Θεοδωρόπουλος, Νένα Παναγάκου, Δημήτρης Καλύβας, Χρίστος Αργυρόπουλος, Τάκης Κανελλόπουλος, Ιλεάνα Καραμπέλλου - Φράγκου, Εβίτα Ασημακοπούλου, Μαριβή Σιαμπλή, Πέτρος Πολίτης, Διδώ Δημητριάδου, Βάσια Κωσταρά, Ζωή Παπαδοπούλου, Όλγα Μπορνόζη, Δήμητρα Μουτζούρη, Καίτη Πάντζαρη, Κατερίνα Χούπη, Γιάννης Πετράκης, Σάρα Σιαμπλή, Νίκος Φραγκίστας, Ρένα Δάμη.

Πληροφορίες
Θέατρο ACS Athens: Αγίας Παρασκευής 129 και Καζαντζάκη - Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6060206.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή