Άμεσο τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης στην Υεμένη ζητεί το Ιράν

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 10:48
UPD:17:45
REUTERS/KHALED ABDULLAH

Οι Χούτι, από την πλευρά τους, δήλωσαν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την επιχείρηση μόνοι τους, χωρίς την βοήθεια του συμμάχου τους Ιράν.

A- A A+

Τον άμεσο τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης που ξεκίνησε τη νύχτα στην Υεμένη, υπό την Σαουδική Αραβία, ζήτησε το Ιράν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars, προειδοποιώντας ότι η «υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ επέμβαση» θα παρεμποδίσει την πολιτική επίλυση της κρίσης στη χώρα και θα περιπλέξει περαιτέρω την κατάσταση.

Οι Χούδι, από την πλευρά τους, δήλωσαν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την επιχείρηση μόνοι τους, χωρίς την βοήθεια του συμμάχου τους Ιράν.

Το Ιράν αρνείται ότι παρέχει χρήματα και εκπαίδευση στους Χούδι, γεγονός που υποστηρίζουν ορισμένοι δυτικοί και Υεμενίτες αξιωματούχοι.

EURONEWS

Την ίδια ώρα, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την επιδείνωση της κατάστασης στην Υεμένη, έπειτα από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ενώ κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να ενεργήσουν σύμφωνα με τα ψυφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να λύσουν την διένεξη μέσω διαλόγου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή