Κυβέρνηση: Δεν αποσύρονται τα ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 20:24
UPD:18/03/2015 09:41
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε: «Η νομοθετική πρωτοβουλία της Βουλής δεν εκβιάζεται».

A- A A+

Σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αποσυρθούν τα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τις 100 δόσεις έστειλε η κυβέρνηση από τη Βουλή.

Με αφορμή τις πληροφορίες ότι οι δανειστές «μπλοκάρουν» τα δύο νομοσχέδια, ο υπουργός Εσωτερικών παρενέβη στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση και τόνισε: «Συνεχίζονται μέσω δηλώσεων, ενστάσεις και άτοπες αιτιάσεις από διεθνείς παράγοντες και εκπροσώπους των θεσμών. Είναι σαφές ότι δεν υφίσταται θέμα παραβίασης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου».

«Η προώθηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών και οι σχετικές αναρτήσεις νομοσχεδίων που θα γίνουν σήμερα – αύριο αποτελούν τον πυρήνα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων που από κοινού έχουμε δεσμευτεί», τόνισε και πρόσθεσε: «Λέμε ευθέως ότι η εισήγηση της Υπουργού Θεανώς Φωτίου αποτελεί την έμπρακτη κυβερνητική θέση απέναντι σε αστήρικτες αιτιάσεις και μάλιστα σε ένα ζήτημα που αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Στο ίδιο κλίμα και η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έσπευσε να υπογραμμίσει: «Η νομοθετική πρωτοβουλία της Βουλής δεν εκβιάζεται».

Η ΑΥΓΗ

Σημειώνεται ότι, επιστολή με την οποία εναντιώνεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις λέγοντας ότι «συνιστά μονομερή και αποσπασματική κίνηση» η οποία δεν συμφωνεί με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, απέστειλε στην ελληνική πλευρά ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους θεσμούς Ντέκλαν Κοστέλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Πολ Μέισον του Channel 4, η επιστολή του κ. Κοστέλο αναφέρει:

«Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης μας χθες το βράδυ, αναφέρατε ότι είναι προγραμματισμένο να περάσει αύριο από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την "ανθρωπιστική κρίση". Καταλαβαίνουμε επίσης ότι άλλες πρωτοβουλίες για πολιτικές, μεταξύ των οποίων ο νόμος για τη ρύθμιση (των χρεών) με δόσεις, πρόκειται να κατατεθούν σύντομα στη Βουλή».

»Θα θέλαμε να ζητήσουμε έντονα να έχουμε πρώτα τις κατάλληλες διαβουλεύσεις πολιτικής, μεταξύ άλλων για τη συνοχή με τις προσπάθειες μεταρρυθμίσεων. Υπάρχουν αρκετά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και πρέπει να το κάνουμε ως ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο πακέτο ».

«Αν πράξετε διαφορετικά, θα συνιστούσε μονομερή και αποσπασματική κίνηση η οποία δεν είναι συμβατή με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί, συμπεριλαμβανομένης εκείνων του Eurogroup που αποτυπώθηκαν στο ανακοινωθέν της 20ής Φεβρουαρίου».

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή