Αχαΐα: Προφυλακιστέος ο ιδιοκτήτης της πτηνοτροφικής μονάδας

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 10:49
UPD:10:52
EUROKINISSI

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συγκέντρωση στο δικαστικό Μέγαρο Πατρών.

A- A A+

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή Πατρών, ο 51χρονος ιδιοκτήτης πτηνοτροφικής μονάδας στην Χαλανδρίτσα Αχαΐας, ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα έπειτα από καταγγελίες αλλοδαπών εργατών για εκμετάλλευσή τους.

Ελεύθερος αφέθηκε στο μεταξύ ο 41χρονος Ρουμάνος, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με τον 55χρονο.

Η διαδικασία της απολογίας του 51χρονου διήρκεσε περίπου 12 ώρες και η ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του, εκδόθηκε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Μάλιστα, από το γραφείο του ανακριτή πέρασαν αλλά έξι άτομα, που είχε προτείνει ο κατηγορούμενος ως μάρτυρες, προκειμένου να στηρίξουν την υπερασπιστική γραμμή του.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 51χρονου, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται για εμπορία ανθρώπων, όπως και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε ασφαλίσει τους εργαζόμενους στον ΟΓΑ και ότι είχε κάνει αναγγελία πρόσληψης. Σε ό,τι αφορά το χρηματικό ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ που βρέθηκε στη μονάδα, ισχυρίστηκε πως ήταν τα κέρδη των τελευταίων χρόνων από την οικονομική δραστηριότητα της μονάδας του και πως τα κρατούσε εκεί, όπως υποστήριξε, λόγω οικονομικής ανασφάλειας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, προσκομίστηκαν και παραστατικά ανάληψης από τράπεζες.

Σχετικά με τα όπλα που βρέθηκαν, ο συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι τα κατείχε νόμιμα, διότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε πέσει θύμα ληστείας. Ο ίδιος χαρακτήρισε μυθεύματα τις καταγγελίες περί άθλιων συνθηκών διαβίωσης των αλλοδαπών εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι, τη στιγμή που οδηγούνταν στον ανακριτή ο 51χρονος και ο 41χρονος, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας πραγματοποιείτο συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εργασιακής εκμετάλλευσης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή