Στ. Θεοδωράκης: Κάποιοι ανεγκέφαλοι στήνουν σκηνικό έντασης Ελλάδας – Γερμανίας

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 17:56
UPD:18:10
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Κάποιοι ανεγκέφαλοι στήνουν σκηνικό έντασης Ελλάδας – Γερμανίας και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο», δήλωσε στην συνεδρίαση της ΚΟ του Ποταμιού, ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή τις συζητήσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε πως η χώρα έχει ανάγκη από συμμάχους και όχι από εχθρούς.

«Από την μια έχεις κάποιους στην Γερμανία, που δεν λένε να καταλάβουν ότι η πολιτική της λιτότητας τελείωσε γιατί απέτυχε…Και από την άλλη έχεις κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ που δεν θέλουν να κυβερνήσουν και προτιμούν να το παίζουν ήρωες του αλβανικού μετώπου» είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού άσκησε κριτική και στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας πως  νομίζει ότι είναι ο κυβερνήτης της Ελλάδας.

Ο κ. Θεοδωράκης άσκησε κριτική και στον κ. Τσίπρα σχολιάζοντας το γεγονός πως ενώ ο Πρωθυπουργός δεν έχει μιλήσει στη Βουλή για τη συμφωνία του Eurogroup, για τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουν, αν σχεδιάζουν, όπως είπε χαρακτηριστικά,  χθες μίλησε σε ζωντανή μετάδοση για το Γ Ράιχ και τα ES-ES, μια μόλις ημέρα μετά το Eurogroup και ενώ ήταν σε εκκρεμότητα για άλλη μια φορά όλη η διαπραγμάτευση.

Τα έχουμε ακούσει όλα αυτά και από πιο αρμόδιους – τον Μανώλη Γλέζο, τον Μίκη Θεοδωράκη – και έχουμε συμφωνήσει… Γιατί ξαναγυρνάνε στα ίδια και τα ίδια;» διερωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Ελλάδα, είπε: «Μα τόσο ανόητοι είναι; Απειλούν να κατασχέσουν το Ινστιτούτο Γκαίτε; Και πιστεύουν ότι αυτή η απειλή, την οποία ήδη αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ βοηθά την διαπραγματευτική δύναμη της χώρας μας; Για σκεφθείτε το: Η Ελλάδα, που χρωστάει σε όλους τους λαούς της Ευρώπης να λέει ότι υπάρχει και άλλος τρόπος να πάρεις τα χρωστούμενα, η… κατάσχεση».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε τον φόβου πως  κάποιοι παίζουν με τη φωτιά, υποστηρίζοντας πως όλα αυτά γίνονται καθώς δεν έχουν λύσεις για τα αδιέξοδα στην οικονομία και την κοινωνία.

«Η ελληνική σημαία όμως δεν είναι λάβαρο ευκαιρίας. Αν ακούσεις τι λένε κάποιοι στους διαδρόμους της Βουλής, είναι φανερό ότι φαντασιώνονται εθνική κρίση και εκλογές με εθνικά εμβατήρια. Θα είναι έγκλημα. Όχι μόνο για την οικονομία αλλά και γιατί θα σημάνει την πλήρη απομόνωση της χώρας μας στην Ευρώπη» υπογράμμισε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε πως η αναζωπύρωση των εθνικισμών και των εθνολαϊκισμών είναι αυτή την στιγμή ο,τι απεύχεται η προοδευτική Ευρώπη.

«Μόνο οι ακροδεξιοί και οι ευρωσκεπτικιστές καλλιεργούν αυτό το κλίμα στην Γαλλία, την Φιλανδία, την Αυστρία» κατέληξε.  

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή