Ρωσία: Η κρατούμενη Ουκρανή πιλότος διέκοψε την απεργία πείνας

Μετά από 84 μέρες και με 21 κιλά λιγότερα
Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 19:26
UPD:19:31
REUTERS/MAXIM ZMEYEV

Η νεαρή γυναίκα, το βάρος της οποίας έχει μειωθεί από τα 75 κιλά που ζύγισε πριν στα 54, σύμφωνα με τους δικηγόρους της ανακοίνωσε από την Πέμπτη ότι δέχθηκε να τραφεί με λίγο ζωμό κοτόπουλο.

A- A A+

H πιλότος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας Νάντια Σαβτσένκο, η οποία πραγματοποιεί απεργία πείνας εδώ και 84 ημέρες, καθώς διαμαρτύρεται για την κράτησή της στη Ρωσία, αποφάσισε να τερματίσει αυτήν τη διαμαρτυρία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της, Μαρκ Φεϊγκουίν.

Η 33χρονη κ. Σαβτσένκο «έλαβε αυτήν την απόφαση, καθώς είχαν ήδη εξαντληθεί οι δυνάμεις της με αποτέλεσμα να πέφτει η πίεσή της πάρα πολύ και να νοιώθει σπασμούς σε σημείο που να λιποθυμάει», είπε ο κ. Φεϊγκουίν.

«Η κατάσταση της υγείας της δεν της επιτρέπει να τρέφεται κανονικά» κι έτσι, τον πρώτο τουλάχιστον καιρό, θα τρέφεται «με χυμούς φρούτων και πουρέ», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Είμαι ικανοποιημένος που η Νάντια ακολούθησε τη συμβολή μου και διέκοψε την απεργία πείνας της, προκειμένου να μην ικανοποιήσει τους εχθρούς της με τον θάνατό της», έγραψε επιπλέον ο κ. Φεϊγκουίν στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η κ. Σαβτσένκο, η οποία άρχισε την απεργία πείνας το Δεκέμβριο, έπρεπε να επιλέξει είτε να υποβληθεί σε «αναγκαστική παροχή τροφής» στο νοσοκομείο, όπως αναμενόταν να γίνει στις επόμενες ημέρες έπεται από αίτημα των γιατρών είτε να διακόψει τη διαμαρτυρία της, δήλωσε από την πλευρά του έτερος δικηγόρος της πιλότου, ο Νικολάι Πολοζόφ.

Η νεαρή γυναίκα, το βάρος της οποίας έχει μειωθεί από τα 75 κιλά που ζύγισε πριν στα 54, σύμφωνα με τους δικηγόρους της ανακοίνωσε από την Πέμπτη ότι δέχθηκε να τραφεί με λίγο ζωμό κοτόπουλο.

Ωστόσο, ο οργανισμός της απέρριψε το ζωμό, καθώς ήταν «πολύ λιπαρός σε αυτό το στάδιο» και η Νάντια ζήτησε από την υπηρεσία εκτέλεσης των καταδικαστικών αποφάσεων να φτιάξουν για εκείνη «ένα διαιτολόγιο που θα περιέχει πουρέ φρούτων και λαχανικών και χυμούς που θα έχουν διαλύσει με νερό», διευκρίνισε ο κ. Πολοζόφ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή