Διονύσης Τσακνής: «…Ζούμε μια δύσβατη εποχή, που τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς…»

Ο συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής Διονύσης Τσακνής μιλά για τις συναυλίες του στον Ιανό
Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 08:35
A- A A+

Παρουσιάζοντας το άλλο - λιγότερο γνωστό, αλλά καθόλου ευκαταφρόνητο - μουσικό του ιδίωμα, ο συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής Διονύσης Τσακνής αναδεικνύει τη σχέση του με τη θεατρική μουσική, και μας μιλά για τις συναυλίες του στον Ιανό, τα Σάββατα 7 και 14 Μαρτίου, στις 9.30 το βράδυ.

Είναι ελάχιστα γνωστό ότι ο Διονύσης Τσακνής, πριν από την επίσημη είσοδό του στη δισκογραφία, είχε ασχοληθεί με τη θεατρική μουσική και, συγκεκριμένα, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Μέχρι σήμερα, μετράει πάνω από 70 συνεργασίες σε θεατρικές, τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές.

Αυτή του την τριαντάχρονη και πλέον θητεία θα παρουσιάσει στις συναυλίες του, με τίτλο «Η θεατρική μουσική και τα τραγούδια του Διονύση Τσακνή», και μας μιλά για αυτές τις δύο βραδιές αλλά και για τον «ρυθμό» της σημερινής Ελλάδας.

Τι θα παρουσιάσετε σε αυτές τις συναυλίες;

Μια επιλογή από θεατρικά, κινηματογραφικά και τηλεοπτικά τραγούδια. Δεν θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν αυτές οι παραστάσεις το σύνολο της μουσικής μου εκτός της τραγουδοποιίας, αφενός λόγω όγκου δουλειάς και, αφετέρου, λόγω χώρου. Αντιλαμβάνεστε: μεγαλύτερη ορχήστρα και περισσότεροι ερμηνευτές - ηθοποιοί επί σκηνής. 

Ποια θα είναι η συντροφιά σας επί σκηνής;

Η ηθοποιός και παλιά συνεργάτις Ελένη Καρακάση και η τραγουδίστρια Ζωή Παπαδοπούλου. Θα μας συνοδεύουν τρεις εξαίρετοι σολίστες: ο Δημήτρης Μπαρμπαγάλας στις κιθάρες, το μπάσο και τα κρουστά, ο Ηλίας Καλούδης στο πιάνο και η Άννα Λάκη στο ακορντεόν.

Πότε και πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με τη θεατρική μουσική;

Πολύ πριν ασχοληθώ με το τραγούδι. Και είναι κάτι, που δεν είναι καθόλου γνωστό. Βλέπετε, ως Θεσσαλός, είμαι κι εγώ παιδί του θεσσαλικού θεάτρου.

Πώς θα περιγράφατε τον «ρυθμό» της σημερινής Ελλάδας;

Αν έπρεπε να μιλήσω με μουσικούς όρους, θα έλεγα πεντοζάλη. Δύσβατη εποχή, που τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς. Με αποφάσεις που πρέπει να παρθούν και που θα επηρεάσουν το μέλλον των επόμενων γενεών.

Τι σας εμπνέει αισιοδοξία για το μέλλον;

Η ανάγκη (αναγκαιότητα θα διόρθωνα) για αλλαγές. Δεν μπορεί να συνεχίσουν σε τέτοιο τέλμα οι λαοί της Ευρώπης. Στο δίλημμα, λοιπόν, που θα βρεθούν οι σύγχρονες κοινωνίες: καταστροφή ή φυγή προς τα μπρος, δεν νομίζω πως θα επιλέξουν τον αφανισμό.

Πληροφορίες
Ιανός: Σταδίου 24 - Αθήνα, τηλ.: 210 3217810. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00. Είσοδος: 12 ευρώ, ελάχιστη κατανάλωση: 6 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: στα ταμεία του Ιανού και στο Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α - Μαρούσι), ηλεκτρονικά: ianos.gr. Η συναυλία θα μεταδίδεται ζωντανά από το ianos radio.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
gkoul@naftemporiki.gr


 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή