Καταγγελία του ΟΦΗ για Παναθηναϊκό στο ΣΔΟΕ

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 14:21
UPD:14:29
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/Stefanos Rapanis

Συνέχεια στη σφοδρή αντιπαράθεση με τον Παναθηναϊκό δίνει ο ΟΦΗ, καθώς στο σύλλογο του Ηρακλείου θεωρούν ότι οι «πράσινοι» τούς κάνουν πόλεμο και ασκούν πιέσεις για τον υποβιβασμό τους.

Η διοίκηση του ΟΦΗ, λοιπόν, έκανε καταγγελία στο ΣΔΟΕ και τη Σούπερ Λίγκα για «παραβάσεις της αθλητικής και φορολογικής νομοθεσίας», όπως αναφέρεται σε έγγραφο που παρουσιάζει η εφημερίδα «Άποψη», ως «έχοντες έννομο συμφέρον και για λόγους υγιούς ανταγωνισμού».

Στην καταγγελία, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ Νίκος Μαχλάς, γίνεται λόγος για φοροδιαφυγή, μη καταβολή ΦΠΑ και απιστία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ στην επιστολή προς το ΣΔΟΕ οι Ηρακλειώτες κατηγορούν τη νομική υπηρεσία της Σούπερ Λίγκας.

«Με δεδομένο ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επί σειρά ετών υποχρεώνει τους φιλάθλους της για την αγορά εισιτηρίων να καταβάλλουν διπλάσιο ποσό από το αναγραφόμενο στο σώμα  (του εισιτηρίου), για δε το ποσόν αυτό να χορηγεί απλά αθεώρητη απόδειξη, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει ζημία στο κράτος ύψους 13% (ΦΠΑ), στα ερασιτεχνικά σωμωτεία (10%), στη Super League (4%), στην ΕΠΟ (4,5%) και στα ποσοστά 15% (χρήση γηπέδου), ΦΠΑ 23% (ποσό που αφορά το κόστος χρήσης γηπέδου) και για ΕΤΕΧ-ΤΑΥΑΠ (5%)» αναφέρεται στην καταγγελία.

Όπως εκτιμά η διοίκηση του ΟΦΗ  «την κυρίως ευθύνη φέρει η νομική υπηρεσία της Super League και η οποία για λόγους προσωπικής ‘’πολιτικής’’ δεν ήλεγξε επί σειρά ετών τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός''. Με επιστολή προς τη διοργανώτρια του πρωταθλήματος η ΠΑΕ ΟΦΗ ζητεί να μπει προς συζήτηση το θέμα των εισιτηρίων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο διοικητικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις

  • 15:00
    ΕΡΤ 1 Αγγλία-Παναμάς
  • 17:00
    ΕΡΤ 1 & COSMOTESPORT 5 Φόρμουλα 1- Γκραν Πρι Γαλλίας
  • 18:00
    ΕΡΤ 1 Ιαπωνία-Σενεγάλη
δείτε τις σημερινές 4 μεταδόσεις