Καναδάς: Αφιέρωμα στο υπό ανέγερση Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 20:09
UPD:20:11
Yiorgis Yerolymbos

Ο μεσογειακός κήπος. Τα μονοπάτια του πάρκου οδηγούν με ήπια κλίση στην κορυφή του λόφου σε ύψος 32 μέτρων.

A- A A+

Με τίτλο «Λαμπρό Πολιτιστικό Κέντρο δημιουργείται σε προάστιο της Αθήνας» ο δημοσιογράφος Don Butler αφιερώνει στην εφημερίδα Ottawa Citizen ρεπορτάζ για το νέο πολιτιστικό κέντρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», που χτίζεται στο Φαληρικό Δέλτα.

Ο Καναδός δημοσιογράφος αναφέρει ότι πρόκειται για μεγαλεπήβολο κτήριο, το οποίο θα περιλαμβάνει τη νέα όπερα της Αθήνας, βιβλιοθήκη με δύο εκατομμύρια αντίτυπα βιβλίων και πάρκο 170.000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα καλύπτεται από πράσινο στο 85% της επιφάνειάς του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η νέα όπερα θα διαθέτει μία αίθουσα 1.400 θέσεων κι ένα μίνι θέατρο 400 θέσεων, όπου θα παρουσιάζονται πρωτοπόρα οπτικοακουστικά έργα.

ΓΙΏΡΓΗΣ ΓΕΡΌΛΥΜΠΟΣ
Υπογραμμίζεται ότι το νέο σύμπλεγμα προβλέπει την άντληση ενέργειας κυρίως από φωτοβολταϊκή πηγή. Επίσης, αναφέρεται ότι αρχιτέκτονας είναι ο Ρένζο Πιάνο, ένας από τους πιο φημισμένους στον κόσμο, ο οποίος σχεδίασε το κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι.

Σχετικά με το κόστος κατασκευής, το οποίο θα φτάσει τα 1,5 δισ ευρώ, ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι καλύπτεται εξολοκλήρου από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», ενώ για την κατασκευή θα απασχοληθούν από 1.500 έως 2.500 εργάτες.

YIORGIS YEROLYMBOS
Στο αφιέρωμα φιλοξενούνται δηλώσεις της εκτελεστικής διευθύντριας του Ιδρύματος, Έλλης Ανδριοπούλου, η οποία δηλώνει ότι στόχος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» είναι το Κέντρο να καταστεί πόλος έλξης για τους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή