Βανδαλισμοί στην Αρχιτεκτονική του ΑΠΘ στη διάρκεια πάρτι

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 13:46
UPD:13:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΘ

«Έσπασαν τις κλειδαριές, κατέστρεψαν ολοσχερώς ένα αμφιθέατρο, όλα τα σχεδιαστήρια, χρησιμοποίησαν τους διαδρόμους ως τουαλέτες και δεν υπάρχουν τα χρήματα να γίνουν οι επισκευές», δήλωσε ο πρόεδρος του τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ Νίκος Καλογήρου.

A- A A+

Σοβαρούς βανδαλισμούς υπέστη το τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη διάρκεια πάρτι που διοργάνωσαν άτομα εκτός της πανεπιστημιακής κοινότητας την περασμένη Παρασκευή. 

«Έσπασαν τις κλειδαριές, κατέστρεψαν ολοσχερώς ένα αμφιθέατρο, όλα τα σχεδιαστήρια, χρησιμοποίησαν τους διαδρόμους ως τουαλέτες και δεν υπάρχουν τα χρήματα να γίνουν οι επισκευές», δήλωσε ο πρόεδρος του τμήματος Νίκος Καλογήρου.

Όπως είπε, χρειάζεται κάποιου είδους φύλαξη, καθώς υπάρχουν φοιτητές, που μελετούν έως αργά τη νύχτα στη σχολή και ζουν συχνά σε καθεστώς τρόμου.

Ο κ. Καλογήρου κατήγγειλε ότι υπήρξαν περιπτώσεις πάρτι στη σχολή, όπου εκλήθη η αστυνομία να επέμβει και δεν ανταποκρίθηκε. 

Το άσυλο στο πανεπιστήμιο είναι ιδεών και όχι εγκληματιών, υπογράμμισε ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Κατσάμπαλος προσθέτοντας ότι έχει επανειλημμένα απευθυνθεί στο ΣΔΟΕ, την αστυνομία και τον εισαγγελέα για το θέμα.

«Πρέπει να υπάρχει ένας μόνιμος έλεγχος στους χώρους του Πανεπιστημίου, καθώς χωρίς ουσιαστική αστυνόμευση δε μπορούμε να απαγορεύσουμε τα πάρτι», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή