Μπαγκλαντές: Δεκάδες αγνοούμενοι από βύθιση πορθμείου

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015 11:09
UPD:15:14
EPA/STR

Τα σωστικά συνεργεία έχουν προς το παρόν ανασύρει από τον ποταμό τη σορό ενός βρέφους και αναζητούν τυχόν άλλους επιζώντες.

Ένα πορθμείο που μετέφερε δεκάδες επιβάτες βυθίστηκε σήμερα στο κεντρικό Μπαγκλαντές αφού συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο.

Όπως δήλωσαν οι διασωθέντες, το MV Mostofa μετέφερε 70 έως 150 ανθρώπους την ώρα του δυστυχήματος, το οποίο σημειώθηκε στον ποταμό Πάντμα, 70 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Ντάκα.

«Περίπου 50 άνθρωποι κατάφεραν να φτάσουν στις όχθες του ποταμού κολυμπώντας ή διασώθηκαν από άλλα πλοία», επεσήμανε ο Ρακιμπούζ Ζάμαν, διοικητής της τοπικής αστυνομίας.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν προς το παρόν ανασύρει από τον ποταμό τη σορό ενός βρέφους και αναζητούν τυχόν άλλους επιζώντες.

Τα δυστυχήματα με φέρι είναι συχνό φαινόμενο στο Μπαγκλαντές, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία περισσότερα από το 95% των μικρών επιβατικών πλοίων δεν πληρούν τους κανόνες ασφαλείας.

Στο Μπαγκλαντές, μια από τις πιο φτωχές χώρες της Ασίας, υπάρχουν περισσότεροι από 230 ποταμοί και τα πλοία είναι το κυριότερο μέσο μεταφοράς στις αγροτικές περιοχές της υπαίθρου, ιδίως στο νότιο και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή